INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

İlham Veren Kadın Liderlerin Başarı Hikâyeleri

Kariyerini doğru şekillendirerek büyük kitlelere ve başarıya ulaşan kadınların ilham veren hikâyelerini merak ediyorsanız içeriğimizi okuyabilirsiniz.

İlham Veren Kadınlar
  • Yayınlanma Tarihi: 29 Eylül 2023
  • Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2024
  • Yazan: Speaker Agency
Ilham Veren Kadın Liderler690x460 1

Kadınların -lider dahi olsalar- iş hayatlarında büyük zorluklarla karşılaşması, iş hayatında kadın olmanın mücadele gerektiren bir durum olduğunu gözler önüne seriyor. Dünyadaki kadınların neredeyse %60'ı kayıt dışı çalışıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, gelir eşitsizliğine yol açıyor; yani birçoğu genellikle erkeklerden daha az kazanıyor ve ekonomik özgürlük konusunda daha büyük bir risk altında bulunuyor.

Genellikle iş gücünden dışlanan kadınlar, finans ve eğitim dahil olmak üzere önemli kaynaklara daha az erişime sahip. Bu zorluklara rağmen, birçok kadın lider başarıya giden yolu kendi çizmeyi başardı. Bu süreçte, kendini takip eden ya da örnek alan kişi ve topluluklar için de büyük bir etki yarattı.

Daha parlak bir gelecek yaratmak için önemli zorlukların üstesinden gelen kadın liderlerin başarı hikâyelerine birlikte bakalım:

İlham Veren 8 Kadın Lider

İş yerlerindeki toplumsal cinsiyet ön yargılarını ortadan kaldırmak için şirketler çeşitlilik ve kapsayıcılık gibi farklı politikaları uygulamaya koymaya devam ediyor. Günümüzde önemli sayıda kadın, seçkin liderlik pozisyonlarına yükseliyor ve şirketleri neredeyse erkek meslektaşları kadar hünerli bir şekilde yönetiyor. Kadınlar, bugün aynı zamanda şirketlerin önemli kararlarını da alıyor ve böylece günümüz iş dünyasının bilinen yüzü hâline geliyor.

Amanda Turnbull - CEO ve Kurucu Ortak (Rise Studios)

CEO, en üst düzey kurumsal roller arasında önemli pozisyonlardan biri olmaya devam ediyor. 2021'de, Amerika'nın en büyük şirketlerine öncülük eden 41 kadın lider varken Mayıs 2022 itibarıyla 44 kadın CEO vardı.

Turnbull; Warner Bros. Discovery Orta Doğu, Afrika ve Türkiye'de 6 yıllık genel müdürlük ve Avrupa Televizyon Yönetim Akademisi eğitimi de dahil olmak üzere medya endüstrisinde 30 yılı aşkın tecrübeye ve Orta Doğu medyasında zengin bir uzmanlığa sahip. Hak ettiği takdiri kazanmak için bölgenin potansiyelinin daha fazla açığa çıkarılmasını ve önde gelen bölgesel ve küresel platformlarla bağlantı kurulmasını sağladı. Bu süre boyunca Rusya, Ukrayna, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Güney Afrika'da iş kurdu ve 3 yıl içinde Fatafeat TV ana gelirini ikiye katladı.

Rise Studios, operasyonel yeteneklerin beslendiği ve önde gelen yerel ve küresel platformlarla bağlantı kurulduğu bir şirket olarak, sürdürülebilir büyüme ile yerel yetenekleri desteklemeyi amaçladı. Şirket, uzun vadeli çeşitli yatırımları yönlendirerek hedef kitlenin ihtiyaçlarını ve isteklerini hassasiyetle belirledi ve karşıladı. Bunun içinse, Turnbull öncülüğünde sektör uzmanlığını ve veri analizini kullandı.

Kadın Konuşmacı

Dani Blokland - Operasyon Müdürü (Woolworths)

Blokland, Woolworths şirketinin tedarik zincirinde operasyon müdürü pozisyonundaki tek kadındır. Tedarik zinciri ve lojistik, geleneksel olarak oldukça erkek egemen sektörler olsa da bu durum Blokland’in önünde bir engel olmamıştır. Şirketteki ilk yıllarından, bir lider olarak güçlü yanlarını bulmaya kadar yolculuğunun her aşamasında Woolworths Group'un tam desteğini aldı.

Woolworths Group'ta geçirdiği süre boyunca hem süpermarket ekibinin hem de tedarik zincirinin bir parçası olarak, kariyerini ilerletmesi ve beceri ve tecrübe kazanması için bir dizi liderlik kursuna katıldı. Şirket, mümkün olan her şekilde tüm ekip üyeleri için daha iyi bir iş yeri yaratma çabasında oldu ve Blokland’i destekledi. İşin farklı alanlarında birçok farklı pozisyonu içeren uzun yıllara dayanan deneyimine bakıldığında Blokland, herkesi ilerlemeye ve yeni şeyler denemekten korkmamaya teşvik ediyor. 

Julia Gillard - Eski Avustralya Başbakanı

1961’de doğan Julia Gillard, sanat alanında eğitim aldıktan sonra siyasetle ilgilenmeye başladı ve Melbourne Üniversitesi'nden hukuk diploması aldı. 2010 yılında Avustralya Başbakanı seçilmesinden önce ise avukat olarak çalıştı. 

1980'lerin ortalarından itibaren Gillard, 1985'ten 1989'a kadar bulunduğu partinin Carlton şubesinin başkanlık görevini yürüttü. 1993'ten 1997'ye kadar partisinin Victoria'daki idari komitesinin bir üyesi oldu. Bunun ardından, Melbourne'un batısındaki bir sanayi bölgesi olan Lalor'u temsil etmek üzere Federal Temsilciler Meclisine seçildi.

Julia Gillard, 2013 yılında siyasetten emekli oldu. Güncel olarak Global Partnership for Education'da Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Bu organizasyon, dünyanın her yerindeki insanların kaliteli eğitime ulaşması için küresel ve ulusal hedefleri koordine etmeyi ve harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Tamilarasi Ravikumar - Rakip İzleme Ekibi Program Yöneticisi (Amazon Hindistan)

Ravikumar, müşterilerin ve satıcıların bir parçası olduğu giyim sektörü geçmişi olan bir ailede büyüdü. Genç bir kızken, bilgisayar programlamaya büyük bir ilgi gösterdi ve genellikle bilgisayarlarla uğraşmak için saatler harcardı. Liseden sonra 2009 yılında mühendislik derecesi için Anna Üniversitesi'ne kaydoldu. Çalışmalarında başarılı olduğu için profesörleri Ravikumar’ın potansiyelini erken fark etti ve Bilgi Teknolojileri alanında bir üniversite derecesi alması konusunda onu teşvik etti.

Ravikumar, üniversiteden mezun olduktan sonra 2013 yılında kariyerine Amazon'da teknik destek analisti olarak başladı. Teknik konfigürasyonlardan ve diğer çıktılardan sorumlu olan bir pozisyonda çalıştı. Teknolojiye ve otomasyona olan tutkusuyla yıllar içinde Amazon'da giderek artan şekilde üst düzey görevler üstlendi. Bir program yöneticisi olarak, müşterileri memnun etmek için Amazon Hindistan'da çok sayıda teknoloji projesine liderlik etti. Aynı zamanda şirketteki birçok kişi için mentorluk yaptı. 

Bir teknoloji destek analistinden bir program yöneticisine uzanan Amazon'daki 9 yıllık yolculuğu, Ravikumar için çok sayıda zorluk, sayısız fırsat ve bazı dersler içerdi. Karmaşık teknik sorunları çözme konusundaki sıkı çalışması tanınmasını sağlarken, ekipteki gençlere ne kadar alışılmadık görünürlerse görünsünler, tutkularının ve hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham verdi.

Motivasyon Konuşmacısı

Danelle Delgado - Motivasyon Konuşmacısı, Girişimci, Yazar

Bir girişimci ve motivasyon konuşmacısı olan Danelle Delgado, üç çocuğunu tek başına büyütmenin zorluğuyla karşılaştıktan sonra başarıya ulaştı. Temel ihtiyaçlarını karşılamak için haftada 80-90 saat üç işte çalışırken, ödüllü ve başarılı bir konuşmacıya dönüştü. Bu başarısıyla Forbes, USA Today ve Success Magazine gibi önde gelen yayınların dikkatini çekti. Tek başına girişimcilerin, küçük işletmelerin ve büyük şirketlerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olarak bugüne kadarki en hızlı büyüyen çevrim içi kişisel gelişim ve iş geliştirme şirketlerinden bazılarını kurdu.

Delgado, ayrıca uluslararası alanda çok satan kitabı “I Choose Joy” ile dünya çapında birçok insana ilham verdi. Girişimcilerin hem çevrim içi hem de çevrim dışı başarı elde etmesine yardımcı olurken, hayatın dolu dolu yaşanmamak için çok kısa olduğuna inandı. Bu anlamda, başkalarının da aynı şeyi yapmasına yardımcı olmaya çalıştı. Delgado, eğitim yöntemlerini öğrenmeye ve uygulamaya hazır olan herkesin, arzu ettikleri sonuçları elde etmesi için bu kaynaklara erişebilmesini sağlamaya kendini adadı.

Delgado; çalışmaları aracılığıyla insanları, potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve bundan para kazanmaları için güçlendirmeyi amaçladı. Kararlı olanların kazanmasına ve bununla bir fark yaratmasına yardım etti. Pozitiflik ve kararlılık ile herkesin hedeflerine ulaşabileceğine inanarak çalışmalarına devam ediyor.

Karen Lynch – CEO (CVS Health)

Karen Lynch, 2020 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin dördüncü büyük şirketi olan CVS Health'in CEO'su oldu. Daha önce şirketin başkan yardımcısıydı ve Cigna, Aetna ve Magellan Sağlık Hizmetlerinde yönetici pozisyonlarında bulundu. Bu, ona 30 yıllık sağlık sektörü deneyimi kazandırdı. 2020 yılında Forbes tarafından Dünyanın En Güçlü 100 Kadınından biri olarak kabul edildi ve son beş yılda Fortune'un İş Dünyasındaki En Güçlü 50 Kadın listesinde yer aldı.

Lynch kısa bir süre önce, CVS'nin yerel eczanelerini günde on binlerce hastaya hizmet verebilecek birinci basamak sağlık hizmetlerine ayrılmış satış noktalarına dönüştürerek şirketin sağlık hizmetlerine erişimini genişletme planını paylaştı.

Ruth Handler - Girişimci (Mattel & Barbie Creator)

Kadınların sahip olduğu işletmeler, mevcut pazarda önemli etkiler yaratmaya devam ediyor. Kadın İş Araştırmaları Merkezine göre, kadın girişimciler Amerikan ekonomisine 2,3 trilyon dolar kazandırıyor ve 18 milyondan fazla insanı istihdam ediyor.

Kaliforniyalı kadın girişimci Ruth Handler da çocukların öz saygısı için büyük önem taşıyan bebekler yarattı ve herkesin Barbie olarak bildiği ikonik oyuncakları sundu. Mattel, 1945'te bir garajda büyüyerek Fortune 500 listesine giren bir şirket hâline geldi. Handler’in benlik imajına ilişkin anlayışı ve vizyonuna bağlı kalma yeteneği, tüm küçük işletme sahiplerinin ihtiyaç duyduğu motivasyonu yansıtıyor.

Tera Carissa - CEO, Girişimci, Motivasyon Konuşmacısı

Yazar, konuşmacı ve uluslararası bir medya grubunun CEO'su olan Carissa, 2012'de yaşam koçluğu işine başladığından bu yana 35 ülkede 5.000'den fazla kadına ulaştı. Dünya çapındaki markalar, kişiler ve işletmelerle ortaklıklar kurarak uluslararası üne sahip oldu. Geçmişteki tüm engellemelere rağmen kadınları hayatlarının her alanında güçlendirme tutkusu ile çalışmalarını sürdürdü.

Carissa; diğer inanç ve düşünce liderleri, ünlüler ve daha fazlası arasında oldukça popüler olduğu için 2016'da ortaklarıyla birlikte, müşterilerine medya yerleşimi ve marka bilinci oluşturma hakkında çeşitli stratejiler sunduğu bir medya grubu kurmayı başardı. 

Speaker Agency İlham Veren Kadın Konuşmacıları

Kadın Lider

Siz de bakış açınızı genişletmek ve kadınların başarı hikâyeleri dinlemek isterseniz Speaker Agency ilham veren kadın konuşmacıları kurumunuza davet edebilirsiniz. Böylece Gamze Cizreli, Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ve Kalben gibi konuşmacılar arasından istediğinizi dinleme fırsatına erişebilirsiniz.

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.