İnsana Karşı Dijital
Geleceğe Genel Bir Bakış; Önümüzde Neler Var?
Gelecek Senaryolarını Planlamak
Yıkıcı Teknolojiler
Organizasyonel Yaratıcılık ve İnovasyon
Tüm Sektörlerin Yükselen Fırsatları ve Riskleri
Fütürist, Konuşmacı, Gelecek Senaryoları Düşünürü, London Business School Öğretim Üyesi
Richard Watson Londra’da bulunan Imperial College Üniversitesi’nde; Dünya Dilleri, Kültürler ve İletişim Merkezi’nde fütürist düşünür olarak dersler vermektedir. Richard Watson, düzenli olarak ders verdiği Imperial College Business School ve London Business School’un yanı sıra, kuruluşuna öncülük ettiği Thinking Allowed merkezine de aktif olarak katkıda bulunmaktadır. Thinking Allowed, iş yaşamından ve bu yaşamla beraber hayatımızı saldırı altında tutan tüm cihazlardan 24 saatliğine ayrılmanıza ve zihninizi dinlendirmenize imkan tanıyan bir kurumdur. Bundan önceki görevleri arasında Imperial College Technology Foresight Practice (Teknoloji Öngörüleri Uygulamaları) bölümünde eğitmenlik ve Sivil Havacılık Kurumu’nda danışmanlık yer almaktadır. Richard Watson Cambridge University, The Royal College of Art, McKinsey, RAND, Lego, Ikea, Shell, BP, NHS (Britanya Genel Sağlık Kurumu), King’s Fund, Department of Education (Britanya Eğitim Bakanlığı), Cabinet Office (Britanya Başbakanlığı), Vodafone, IBM, Foreign Office (Britanya Dış İşleri Bakanlığı) ve Barclays gibi önemli kurum ve kuruluşlarda farklı görevlerde bulunmuş ve bir dizi çalışmaya imza atmıştır. Richard Watson şimdiye dek beş kitap yazmıştır. İlk kitabı “Future Files” 2007’de yayınmış ve 16 dile çevrilmiştir. Son kitabı olan Digital Vs. Human (2016) ise yapay zekanın sınırlarını keşfetmeye çalışmakta, robot bilimi ve internetin insan bakış açısıyla hangi ufukları zorlayabileceğini aktarmaktadır. Halen iki ayrı kitap üzerinde çalışmakta olan Richard, bu kitaplardan birinde büyük örgütlerde düşünme kalitesinin nasıl artırılacağını incelerken, yayınlamaya hazırlandığı ikinci kitabı ise, sandığımız ve iddia ettiğimiz kadar meşgul insanlar olup olmadığımızı irdelemektedir.
İnsana Karşı Dijital
Geleceğe Genel Bir Bakış; Önümüzde Neler Var?
Gelecek Senaryolarını Planlamak
Yıkıcı Teknolojiler
Organizasyonel Yaratıcılık ve İnovasyon
Tüm Sektörlerin Yükselen Fırsatları ve Riskleri
Richard Watson Londra’da bulunan Imperial College Üniversitesi’nde; Dünya Dilleri, Kültürler ve İletişim Merkezi’nde fütürist düşünür olarak dersler vermektedir.
Richard Watson, düzenli olarak ders verdiği Imperial College Business School ve London Business School’un yanı sıra, kuruluşuna öncülük ettiği Thinking Allowed merkezine de aktif olarak katkıda bulunmaktadır. Thinking Allowed, iş yaşamından ve bu yaşamla beraber hayatımızı saldırı altında tutan tüm cihazlardan 24 saatliğine ayrılmanıza ve zihninizi dinlendirmenize imkan tanıyan bir kurumdur.
Bundan önceki görevleri arasında Imperial College Technology Foresight Practice (Teknoloji Öngörüleri Uygulamaları) bölümünde eğitmenlik ve Sivil Havacılık Kurumu’nda danışmanlık yer almaktadır.
Richard Watson Cambridge University, The Royal College of Art, McKinsey, RAND, Lego, Ikea, Shell, BP, NHS (Britanya Genel Sağlık Kurumu), King’s Fund, Department of Education (Britanya Eğitim Bakanlığı), Cabinet Office (Britanya Başbakanlığı), Vodafone, IBM, Foreign Office (Britanya Dış İşleri Bakanlığı) ve Barclays gibi önemli kurum ve kuruluşlarda farklı görevlerde bulunmuş ve bir dizi çalışmaya imza atmıştır.
Richard Watson şimdiye dek beş kitap yazmıştır. İlk kitabı “Future Files” 2007’de yayınmış ve 16 dile çevrilmiştir. Son kitabı olan Digital Vs. Human (2016) ise yapay zekanın sınırlarını keşfetmeye çalışmakta, robot bilimi ve internetin insan bakış açısıyla hangi ufukları zorlayabileceğini aktarmaktadır.
Halen iki ayrı kitap üzerinde çalışmakta olan Richard, bu kitaplardan birinde büyük örgütlerde düşünme kalitesinin nasıl artırılacağını incelerken, yayınlamaya hazırlandığı ikinci kitabı ise, sandığımız ve iddia ettiğimiz kadar meşgul insanlar olup olmadığımızı irdelemektedir.
Bize +90 212 401 35 45 numaralı telefondan ulaşabilir veya info@speakeragency.com.tr mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.