INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

İş Hayatında Yapay Zeka Uygulamaları

Teknolojinin günlük hayatın bir parçası olması çalışma şekli ve koşulları üzerinde de büyük bir etkiye neden oluyor. Gelişen teknolojinin ürünlerinden bir tanesi olan yapay zeka, şimdiden son derece geniş bir etki alanına sahip olmaya başladı.

Yapay Zeka İnovasyon Girişimcilik
  • Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2021
  • Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024
  • Yazan: Speaker Agency
690X460 (18)

Teknolojinin günlük hayatın bir parçası olması çalışma şekli ve koşulları üzerinde de büyük bir etkiye neden oluyor. Gelişen teknolojinin ürünlerinden bir tanesi olan yapay zeka, şimdiden son derece geniş bir etki alanına sahip olmaya başladı.

Pandemi koşullarıyla birlikte insanlar arası etkileşimin azalması sonucu, artık iş dünyasında yeni teknolojilerin önemi artarak kullanımı çok daha yaygınlaştı. Hayatın birçok alanını olduğu gibi iş dünyasını da yakından ilgilendiren yapay zeka uygulamalarını yakından takip etmek oldukça önemli hale geldi. Girişimcilik ve inovasyon ürünü olan bu teknolojiden, müşteri hizmetlerinden personel alımına kadar oldukça geniş bir alanda yararlanılabiliyor.

İnovasyon Nedir?

Gündelik yaşamın birçok yerinde karşılaşılan inovasyon kelimesi pek çok farklı anlamda kullanılıyor. Bununla birlikte inovasyon genel olarak teknolojiden faydalanılarak gerçekleştirilen tüm yenilikler olarak adlandırılabilir; örnekleri hayatın neredeyse her alanında görülebilir. Hayatı kolaylaştıran ve topluma faydalı olan bu yenilikler sayesinde eskisinden çok daha etkili ve pratik çözümlere kavuşmak mümkün. İş dünyasının da vazgeçilmezleri arasında yer alan inovasyonlar sayesinde birçok alanda daha hızlı bir şekilde istenilen sonuçlara ulaşılabiliyor.

Yaratıcı fikre sahip girişimcilerin ticari alanda kendilerini göstermelerini de sağlayan inovasyonlar, insanların yaşam tarzını değiştiren etkenlerden bir tanesi haline geldi. Hali hazırda var olan bir ürünü ya da hizmeti geliştirerek daha verimli hale getirmek de inovasyona bir örnek olarak verilebilir. Birbirinden kullanışlı ve yaratıcı gelişmelerle birlikte işletme ve kurumların hizmet kalitesi de olumlu yönde hızlı bir şekilde gelişir.

Yapay Zekanın İş Hayatına Etkisi

Yapay zekanın iş hayatına etkisinin artmasıyla birlikte iş ortamındaki koşullarda ve işleyişte birçok değişiklik görülmektedir. İnovasyon süreci için gerçekleştirilen yatırımları ve çevresel koşullara ayak uydurmayı sağlayan yenilikleri takip eden kurumlar daha avantajlı bir konuma gelebilirler. Çünkü yapay zekanın iş gücünü azaltarak verimliliği artırması sayesinde her alanda daha üretken olmak mümkün. Örneğin veri tanımlama ve anlamlandırma kapasitesinde bu teknolojinin kullanılması bir çalışanın yapabileceğinden çok daha yüksek olabilir.

Yapay zeka çözümleri sayesinde hem müşteriler hem de çalışanlar çok daha kolay bir şekilde istediklerini gerçekleştirmeyi başarır.

Sosyal inovasyon gelişmeleri iş hayatında da etkisini gösteriyor. İnsan kaynakları ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda harcanan zaman, yenilikçi gelişmelerle birlikte çok daha azdır. Böylece müşterileri memnun etmek kolaylaşırken, çalışanlar aynı sürede farklı işlere odaklanma fırsatı kazanabilir. Örneğin insan işi gerektiren görevlerin otomatik bir şekilde tamamlandığı bir kurumun çalışanları daha farklı konularla ilgilenme şansı yakalar.

Yapay zekanın iş hayatına etkilerinden bir diğerinin de, hata olasılığını düşürmesi olduğunu söylenebiliriz. Gözden kaçabilecek en ufak hataları bile saptayabilen hizmetler kısa ve uzun vadede birçok fayda sağlar. Bu teknolojinin artık iş hayatının değişilmez bir parçası oluşuyla birlikte, insanlarla ortak bir çalışma söz konusu. Yapay zekanın özellikleri ve önerilerinden yararlanarak iş hayatını daha dinamik, pratik ve verimli kılmak mümkün. Sizin için avantaj sağlayacak gelişmeleri takip etmeniz ve uygulamalarından yararlanmanız rakiplerinizin bir adım önüne geçmenize katkı sağlar.

İş Hayatında Yapay Zeka Kullanımı Nasıl Olmalı?

Yapay zeka teknolojisinin birçok farklı alanda kullanılabilir oluşu ve sürekli gelişmeye devam etmesi ile iş hayatında bu teknolojilere adapte olmak artık kaçınılmaz bir durum. Yenilikçi teknolojinin kullanımında inovasyon yönetimi ve pazarlama inovasyonu noktalarında doğru adımlar atmak kısa ve uzun vadede son derece olumlu dönüşler kazandırır. Yapay zekayla birlikte iyileşen koşullar sonucunda meslekler ve işlemler de değişimini sürdürür. Bu teknolojinin yeteneklerinden her alanda faydalanmak ve pratik çözümler elde etmek iş hayatının her alanında kolaylıklar sağlar.

Sosyal alanlarda, kesin hesaplamalarda ve planlamalarda teknolojik özelliklerden faydalanmak gözden kaçan detayların yakalanmasını ve kısa sürede etkili çözümler bulmayı kolaylaştırır. Birçok dijital platformda kullanılan akıllı öneri sistemleri müşterilere daha kişisel bir deneyim sunar.

Yapay zeka ve inovasyon konularında daha detaylı bilgi almak için Speaker Agency’nin inovasyon konuşmacılarından Levent Erden, Doç. Dr. Deniz Tunçalp, Barış Özcan ve Çağrı Mert Bakırcının sayfalarındaki konuşma videolarını izleyebilir, ya da podcastlerini dinleyebileceğiniz gibi onları kurumunuza davet ederek ekibinizin konu ile ilgili bilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Speaker Agency’nin diğer İnovasyon Konuşmacıları hakkında daha fazla bilgi almak ve konuşma alanlarını öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.