HAKKIMIZDA INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Girişimcilik Uygulamaları: Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

“Nasıl daha sağlıklı kalırız, nasıl verimli enerji tüketiriz, hangi şekilde daha hızlı iletişim kurarız, ne şekilde daha çok öğreniriz?” Günümüzde inovatif fikirlerin çoğu bu soruların etrafında şekilleniyor. Kurum içi girişimcilik uygulamaları ekonomiyi oluşturan bu önemli sektörlerde yoğunlaşıyor.

Girişimcilik
  • Yayınlanma Tarihi: 31 Mayıs 2022
  • Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2024
  • Yazan: Speaker Agency
398697827 690X460

Girişimcilik, her açıdan ilgi çekici bir hizmete, ürüne sahip olmakla başlıyor. Parlak bir fikir, doğru insanlarla bir araya getirildiğinde sürdürülebilir bir iş modeli haline geliyor. İnovatif fikirlerin çoğu sağlık, eğitim, enerji, ulaşım, telekomünikasyon, otomotiv, savunma ve havacılık, perakende, bilim sektörlerinde üretilip gelişiyor. Gelecekte bu trendin devam etmesi çok olası. Geleceğin girişimcileri için girişimcilik kültürü çerçevesinde yeni ve parlak fikirler üretmenin önemi artıyor.

Yazının devamında geleceğin en popüler mesleklerini ve gelecekte öne çıkacak sektörlerin bir listesini inceleyebilir, yatırım yapacağınız alanları tespit edebilirsiniz.

Geleceğin En Popüler Meslekleri

Yeni fikirler ve kurum içi girişimcilik, gelecekte, en önemli sektörlerde popüler meslekleri dönüştürmeye hazırlanıyor. İnovasyon kültürü; firmaların yeni pazarlara girmek, yeni hizmetler ve ürünler yaratmak, hızlı düzenlemeler ve fırsatların öngörülmesi açısından oldukça önemli. Parlak bir fikir oluşturan girişimciler kendi sektörlerinde bir adım öne çıkıyor.

Geleceğin en popüler meslekleri ve kurum içi girişimcilik örnekleri şu şekilde sıralanabilir:

Doku Mühendisliği

Mühendisler, günümüz teknolojisiyle kıkırdak, hayvan bağırsağı ve yapay ciltten kalp üretebiliyorlar. Teknolojinin daha da gelişmesiyle birlikte gelecekte laboratuvar ortamlarında tüm organları da üretebilir hale gelecekler.

Gen Programcılığı

Dijital gen haritaları laboratuvarlarda teknisyenler ile oluşturulacak, tek genden bilgi alınarak kodlar yazılabilecek ve çeşitli hastalıklar tedavi edilebilecek.

Modern Çiftlik

Gelecekte, genetik olarak değişime maruz bırakılmış hayvan, sebze, yüksek protein içeren süt ve antibiyotik içeren çeşitli sebzelerin üretimi de mümkün hale gelecek.

Frankenfood Gözlemleme

Genetik değişime uğratılmış hayvancılık ve tarımın doğal olanlarla bir araya gelmesine engel olacak mekanizmalar üretilecek.

Hot-Line Yardımcı

Tamir ustalarının yerine üç boyutlu hologramlar tercih edilecek. Bu sayede tüm sorunlar yerinde tespit edilecek ve çözümü anında gerçekleştirilecek.

Bilgi Tarayıcı Sistemleri

Kullanıcıların ya da kurumların adına araştırma yapabilecek ve karar verebilecek sistemler inşa edilecek.

Narrowcasters

Gelecekte yayıncılık daha da bireysel olacak. Tatlar ve koku kullanılarak insan beynine reklamlar gönderilebilecek. İstenen rüyaların görülmesi sağlanacak. Pazarlama, yeni bir boyut kazanacak ve bireysel pazarlamaya dönüşecek.

İnsan Simülatörleri

İnsan beynini simüle edebilecek teknolojiler üretilecek. Kişiler adına mesajlara cevap verebilecek “İnternet hizmetçileri” oluşacak.

Gerçek Oyuncular

Günümüzde yer alan “İzle ve öde” sistemini yerine “Oynat ve öde” sistemi tercih edilecek.

Bilgi Mühendisleri

Yapay zeka pazarlamacıları ve bilgi mühendisleri insan deneyimlerini bilgisayar programı haline çevirebilecek.

Gelecekte kurumlarda girişimcilik ile değer yaratmanın en önemli faaliyetlerden biri olması bekleniyor. Start up projeleri kullanıcı ihtiyaçlarına göre şekillenecek. Bir soruna çözüm üretme niteliğindeki bu projeler, fon destekleriyle yeni sorunlara farklı ve etkili çözümler sunacak.

Gelecekte Öne Çıkacak Sektörler ve Girişimcilik Kültürü

İnovasyon sürecinde, yeni fikirler tüketiciye ve işletmeye değer katan yeni hizmetlere ve ürünlere dönüştürülüyor. Teknolojideki gelişmeler sektörleri hızlı ve kökten bir şekilde değiştiriyor. Şirketlerde kurum içi girişimcilik kavramı da önem kazanıyor.

Gelecekte öne çıkacak sektörler ve yeniden şekillenecek girişimcilik kültürü şu örneklerle öngörülebilir:

  • Perakende 

Gelecekte alışveriş sürecinde üç boyutlu tasarım, sanal gerçeklik ve görselleştirme yazılımları giderek yaygınlaşacak. Bir araba veya giysi satın alırken tasarımların üç boyutlu görülmesi mümkün olacak. Müşteriler, sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde ürünleri yakından tanıyabilecek.

  • Bilim, Teknoloji ve İnovasyon 

Geniş bant video konferans sistemi sayesinde uzaktaki araştırmacılarla iletişim daha kolay hale gelecek ve beyin göçünün olumsuzlukları ortadan kaldırılabilecek. Laboratuvarlara ve ekipmanlara erişim kolaylaşacak.

  • Telekomünikasyon

Bu sektör çok yakın bir gelecekte genişbant ve mobil teknolojileri başta olmak üzere büyük bir gelişme gösterecek. Gelişen uydu teknolojisi sayesinde uydu haberleşme, uydu işletmeciliği ve platform hizmetleri veren alanlarda büyük atılımlar gözlemlenecek.

  • Savunma ve Havacılık

Trafik kontrol uzmanlığı, ticari pilotluk ve sivil havacılık özel okullarının sayısının giderek artış göstermesi havacılık sektörünü daha da geliştirecek. Savunma sanayiinde hızlı bir gelişim yine tüm teknolojik gelişmelerin önünü açacak.

  • Sağlık

Gelecekte en çok araştırmanın ve yeniliğin beklendiği sağlık sektörü büyük bir ivme kazanacak. Genetik bilimi, önleyici tıp sektörünü ve bireye yönelik tedavi sistemlerini daha da geliştirecek. Kalıtsal hastalıkların analizi ve kişilerin gen haritalarının oluşturulması ile hastalıklar ortaya çıkmadan önlem almak mümkün olacak. Sektörde robot kullanımı artacak, sağlık çalışanlarının yükü hafifletilecek, hastaların konforu artacak. Kök hücre ve organ nakli daha da gelişecek. Tıp alanındaki bu gelişmelerin ardından ilaç sektöründe ve kişiselleştirilmiş ilaç üretiminde büyük gelişmeler olacak.

  • Geri Dönüşüm ve Çevre 

Atıktan enerji üretimi sistemleri gelişecek, gemi söküm sektörü belli ülkelerde büyüyecek. Elektronik atıkların dönüştürülmesi önem kazanacak. E-atık miktarının artacağı ve bu atığın büyük kısmının dönüştürülebileceği görülecek. Ülkelerin geri dönüşüm yatırım oranlarının yükselmesi, çevre ve geri dönüşüm projelerinin önem kazanmasına neden olacak. Fosil yakıtlardan doğayla barışık yeni nesil enerji üretim modellerine geçiş son derece hızlanacak.

Speaker Agency Girişimcilik Konuşmacıları şirketlerde kurum içi girişimcilik hakkında ufuk açıcı ve detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ebru Baybara Demir, Gamze Cizreli, Yakup Bayrak, Doç Dr. Deniz Tunçalp, Sertaç Taşdelen, Ahmet Onur ve İhsan Elgin gibi alanında uzman kişilerin kurum içi girişimcilik ve inovasyon fikirlerini dinleyebilirsiniz.

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.