HAKKIMIZDA INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Kişisel Gelişim Kitaplarının Hayatımıza Etkisi

Kişisel gelişim kitapları, kurgu dışı kitaplar arasında en sevilen türlerin başında gelir. Bu tür kitaplar, okurlarına yaşanmışlıklardan çıkarılan dersleri ve deneyimleri sunar.

Kişisel Dönüşüm
  • Yayınlanma Tarihi: 06 Ocak 2022
  • Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024
  • Yazan: Speaker Agency
690X460 (14)

Kişisel gelişim kitapları, kurgu dışı kitaplar arasında en sevilen türlerin başında gelir. Bu tür kitaplar, okurlarına yaşanmışlıklardan çıkarılan dersleri ve deneyimleri sunar. Kişisel gelişim kitaplarının yazarları genellikle hayatta zorluklarla karşılaştıktan sonra başarıya ulaşmış kişilerdir. Kendi kişisel deneyimlerini kitap yoluyla okurlarına sunarlar.

Kişisel gelişim kitabı okumakta amaç genellikle henüz yaşanmamış bir hayat deneyimine dair tecrübe sahibi olmak, kendine dersler çıkarmak ve yaşanmış başarı hikayelerinden ilham alıp motive olmaktır.

Psikologlar tarafından yazılan kişisel gelişim kitapları da bulunur. Bu kitapların bir kısmında, kaygı bozukluğu benzeri çeşitli psikolojik rahatsızlıklar yaşayan danışanlarının bu problemlerle nasıl başa çıktıklarını anlatarak okuyucuyu psikolojik problemlerin üstesinden gelinebileceğine dair motive ederler.

Motivasyonun yanı sıra kişisel gelişim kitaplarının pek çoğu okurken kendini sorgulama, keşfetme, yapabildiklerini ve yapamadıklarını görebilme fırsatı sunar. Bu tür kitaplarda gündelik hayatta uygulanabilir tavsiyeler bulunur. Örneğin, ‘Hiçbir şeye yetişemiyorsanız 21 gün boyunca erken kalkın’ benzeri tavsiyeler kendinizi denemenizi, sorununuza yönelik bir çözüm aramanızı sağlar.

Psikolojik sorunları ve çözümlerini ele alan kişisel gelişim kitaplarında ise ruhsal durumun çözümlenmesine yönelik sorular ya da testler yer alır. Bu tip testler ile kitap okurken aynı sırada ruhsal durumunuza ilişkin çıkarımlarda bulunabilirsiniz.

Kişisel gelişim kitapları elbette bir psikoterapinin yerine geçmez ya da okuyan kişiye sihirli bir değnek tutulmuş gibi etki edemez. Bir işi yapmak için motivasyonunuz yoksa azmedip çalışan, zorlukları aşıp başaran biri tarafından yazılmış bir kişisel gelişim kitabı size kısa süreli motivasyon sağlayabilir. İçten gelen bir motivasyona sahip değilseniz, motivasyonunuz kısa sürede kaybolabilir.

Kişisel gelişim kitapları ile yeni tanışıyorsanız ya da bu tür kitapları okumaktan hoşlanıyorsanız, konuşmacılarımızın yeni çıkan kitaplarını faydalanabilmeniz için derledik:

Kendi Masalımın Kahramanıyım - Ebru Uygun

"Gücümün kaynağı başarılarım değil, her düştüğümde tekrar ayağa kalkabileceğime olan mutlak inancımdır." mottosuyla ilham veren kitapta, TOÇEV’in kurucusu Ebru Uygun, çocukluğundan itibaren yaşadığı kronik hastalıklarla mücadelesi ile hastane odalarından başarıya ulaşan umut dolu hikayesinden söz ediyor. İlham almak ve umut dolmak isteyenler için bu kitap güçlü ve başarılı bir kadın hikayesini anlatıyor.

690X460 (27)

İstila - Yüce Zerey

Yaşadığımız dönemde sosyal medya ile son derece iç içeyiz. Herkes sosyal medya üzerinde kendine bir kimlik yaratıyor. Sosyal medyada görünen kişi ile gerçekte olan kişi aslında bambaşka kişiler olabiliyor. Gerçekliği kaybettiğimiz bu zaman bir illüzyona benziyor. Yüce Zerey'de İstila adlı kitabında, geçmişten günümüze en önemli filozof, yazar ve çağdaş isimlerden destek alarak bize kendimizi hatırlatıyor ve modern yaşam illüzyonlarına bir başkaldırı sunuyor.

690X460 (26)

Yolaçık - Judith Malika Liberman

Judith Liberman’ın kaleminden 4 yaş ve üzeri için bir kişisel gelişim kitabı da diyebileceğimiz bu çocuk kitabının hikayesi aslında hem küçükler hem de büyükler için ufuk açıcı ve ilham verici. Kısaca bahsedecek olursak; kitapta dünyanın renklerini merak eden bir çakıl taşının, hayalini kurduğu renkleri keşfetmesinin son derece merak uyandırıcı öyküsü kaleme alınıyor.

690X460 (28)

Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama - Beyhan Budak

Psikolog ve yazar Beyhan Budak son dönemde psikoloğa gitme imkanı bulamayanlar için kitaplarıyla ve YouTube yayınlarıyla kendini keşfetme ve hayattaki bir takım ruhsal ve sosyal problemler üzerine derinlemesine düşünme imkanı sunuyor. Kendine İyi Davran Güzel İnsan ve Senin Suçun Değil kitaplarıyla çok sevilen yazar Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama adlı yeni kitabında, insanlara her şeye yetişemeyeceklerini, bunun bir güçsüzlük olmadığını, çok insani bir durum olduğunu bazen de savaşmak ve kazanmak yerine yenilmeyi kabullenebilmek gerektiğini anlatıyor.

690X460 (29)

İlham ve motivasyon için kişisel gelişim kitaplarının etkili olduğu bir gerçek, ancak kitaplardan daha fazlasını arıyorsanız, Speaker Agency Kişisel Dönüşüm Konuşmacıları uzmanlığından faydalanabilirsiniz. 

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.