HAKKIMIZDA INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Kişisel Gelişim ile Kendi Mutluluğumuzu Nasıl Yaratabiliriz?

İnsan, yaşam serüveni boyunca değişir, gelişir ve olgunlaşır. Zaman zaman, hayatın belli dönemlerinde durup bir kendine bakması gerekir. ‘’Ben ne yapıyorum?’’, ‘’Sahip olduğum hayattan mutlu muyum?’’ ve ‘’Kendim için başka neler yapabilirim?’’ gibi sorulara yoğunlaşmak doğaldır. Bu sorgulamalar aslında, benliğinizi ve iç dünyanızı bir adım öteye taşımanın ilk basamağıdır. Siz de bu basamağa geldiyseniz, eşiği atlamak ve yeni bir dünyaya açılmak için hazırsınız demektir.

Kişisel Dönüşüm Psikoloji
  • Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2021
  • Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024
  • Yazan: Speaker Agency
690X460 (11)

İnsan, yaşam serüveni boyunca değişir, gelişir ve olgunlaşır. Zaman zaman, hayatın belli dönemlerinde durup bir kendine bakması gerekir. ‘’Ben ne yapıyorum?’’, ‘’Sahip olduğum hayattan mutlu muyum?’’ ve ‘’Kendim için başka neler yapabilirim?’’ gibi sorulara yoğunlaşmak doğaldır. Bu sorgulamalar aslında, benliğinizi ve iç dünyanızı bir adım öteye taşımanın ilk basamağıdır. Siz de bu basamağa geldiyseniz, eşiği atlamak ve yeni bir dünyaya açılmak için hazırsınız demektir. Kişisel gelişim, bu farklı dünyanın ta kendisidir.

Peki, bir sonraki adım ne? Kendimizi tam anlamıyla mutlu etmek için ne yapmak gerekir? Kişisel gelişim ve mutluluk hakkındaki yazımızda bu gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Kişisel Gelişim Nedir?

Öncelikle, kişisel gelişim, kişinin bilinçli olarak yaptığı, kendisini daha iyiye götürmek için gerçekleştirdiği pozitif çabaların sonucu gerçekleşen değişimlerdir. Kişisel gelişim, kişisel bir değişim olmakla birlikte, benmerkezci bir yaklaşım değildir.

Hiçbir zaman sonu olmayan, asla son bulmayan bir maceradır. Bir konu üzerine yoğunlaşıp o konuda yeterli bilgi edindiğini ve değiştiğini düşünmek kişisel gelişim sayılmaz. Çünkü kişisel gelişim, sizi sürekli değiştirecek ve geliştirecek bir olgudur. Öğrenmenin ve potansiyelini genişletmenin bir sonu yoktur. Asıl önemli olan bir hedefe varmak değil, o hedefe giderken yolda keyif almaktır. Bu serüvende yolculuğunuzun güzel geçmesi dileğiyle...

Nereden Başlamak Gerek?

Kişisel gelişim, herkese göre değişiklik gösterebilen bir olgudur. Nasıl her insan biricik ise, her insanın hayatındaki arayışı, mutluluğu tanımlama biçimi de farklıdır.

Bu noktada ilk önce, kendi kendinize kalmanız ve gerçekten ne istediğinizi bulmanız ve kendinizi bu sürece hazırlamanız gerekebilir. Kendinizle barışık mısınız?, İstediğiniz hayatı yaşayabiliyor musunuz?, Hayatınızda seçimler size mi ait yoksa yönlendirme altında mısınız?, Bu yola neden girdiniz?...

Benzer sorular içsel arayışınıza yol gösterebilir. Hayat bazen küçük dokunuşlarla, küçük başlangıçlarla güzelleşir.

Kişisel Gelişim Alanları Nelerdir?

Kişisel gelişim alanları denilince birçok madde akla gelir. Bu maddeler arasında en önemlisi belki de okumaktır. Okumak, insanı her daim diri ve dinç tutan bir eylemdir. Kişisel gelişimin mimarlarından olan ‘’Kendini sürekli geliştirmek.’’ mottosuyla sürekli yeni şeyler öğrenip potansiyelinizi ve dünya görüşünüzü genişletebilirsiniz. Her insanın farklı ilgi alanları farklı uğraşları vardır. “Benim yok” demeyin. Size iyi gelecek hobiyi mutlaka bulabilirsiniz.

Bir uğraşa sahip olmak, bir şeyler üretebilmek veya bir şeylerle meşgul olmak insanı mutlu ederken ruhunu dinlendiren eylemlerdir. Hobiler, insan yeteneklerinin aynasıdır. Bazılarımız iş hayatımıza yeteneklerimizi yansıtsak da bazılarımız amatörce bir uğraş olarak yapabilirler. Klasikleşmiş hobiler denince ilk akla gelen uğraşlar ilginizi çekmiyorsa daha sıra dışı şeylerle mutlu olabilirsiniz. Örneğin; resim yapmak, enstrüman çalmak ilginiz dahilinde değilse, kuş gözlemcisi, mantar toplayıcısı veya kendinizce bir marangoz olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Bazıları da yazmaktan hoşlanır.

Kendi iç dünyasını günlüğüne geçirmiş kaç kişi vardır kim bilir? Günümüzde günlükler nostaljik öğeler ama ilginiz varsa blog açabilir ve farklı konularda blog yazıları yazmayı deneyebilirsiniz. Kendinizi iyi hissetmek adına meydan okumalara katılabilir, her gün bir mandala boyayabilir veya sevmediğiniz bir alışkanlığınızdan kurtulabilirsiniz. Televizyon ve sosyal medya detoksu yapabilir, kişisel gelişim podcastleri dinleyerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Kişisel gelişim alanları ile ilgili bir uzmanın rehberliğine ihtiyacınız varsa, Kişisel Dönüşüm Konuşmacıları portföyümüzden Aret Vartanyan, Dr. Kerem Dündar, Polat Doğru, Beyhan Budak ve Hale Caneroğlu gibi alanında deneyimli konuşmacıları kurumunuza davet edebilir ve ilham verici konuşmaları ile hayata başka bir pencereden bakıp değişme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.