Doğa ve Çevre Programları Yapımcısı, Doğa Aktivisti
Güven İslamoğlu, meslek hayatına 1990 yılında TRT Ankara Televizyonu'nda “Gün Başlıyor” programında yönetmen yardımcısı olarak başladı. 1992 yılında HBB televizyonunun kuruluşunda yer aldı. Haber ve haber programlarının yönetmenliğini yaptı. 1993 yılında Show TV’ye geçti. Arena ve Prizma programlarının yönetmenliğini üslendi. Daha sonra ekran önüne geçmeye karar verdi. 1994-1998 yılları arasında Show ve Star Tv Haber Merkezlerinde muhabir olarak çalıştı. Bu dönemde sağlık ve çevre konusunda önemli haberlere imza attı.
1998 yılında CNN TÜRK’e geçti ve kuruluşunda yer aldı. Yüzlerce habere imza attı. Özellikle sıcak haberlerdeki canlı yayın performansıyla dikkat çekti. Sıcak haber ve gündem koşuşturması onu doğadan uzaklaştırmadı. Sık sık sıcak gündemin içine yok olan doğa ve çevre haberlerini de sokmayı başardı. Türkiye karasularında ilk defa kaşalot türü balinayı görüntülemeyi başardı. Balıkçı ağlarına takılan yaralı balinanın kurtarma operasyonunu konu alan “Balina Operasyonu” adlı belgesel uluslararası WWF ( World Wide Foundation ) tarafından en iyi belgesel ödülünü aldı.
İslamoğlu 2004-2011 yılları arasında sıradan insanların hayatlarını anlatan “Her (Evde) Yerde Bir Haber Var” ve “Alternatif Rota” programlarını dönüşümlü olarak ekrana taşıdı. Hikayesi yapılacak kişileri haritaya dart atarak ya da telefon rehberinden veya elektrik faturalarından rastgele seçiliyor, o ailenin kapısı çalınıyor, eğer kabul ederlerse hikayeleri yapılıyordu. Türkiye’de ilk defa denen bu habercilik çok sevildi. Diziler konu olabilecek 150 hikaye sahibinden 38’i bugün hayatta değil. Son hikâyelerini Güven İslamoğlu’na anlattılar. “Türk Schindleri”, “Nazi Postalları altında 5 sene”, ”100 yaşında doğdum”, ”Güneydoğu’da Anne olmak”, ”Kan Davasından Kaçış”, ”5 çocuğuma dadı oldum”, “Mobilyası olmayan marangoz” en ilginç insan hikâyeleriydi.
2011 yılında giderek büyüyen çevre sorunlarına dikkat çekmek için “Yeşil Doğa” ve “Seyirci Kalmayın” programlarını hazırlamaya başladı. Türkiye’nin çevre ve doğa sorunlarını cesurca ekrana taşıdı. Kendini çevreci değil doğasever olarak tanımladı. “Doğayı korursan insanı da korursun” felsefesinden yola çıkarak doğanın sesi olmaya çalıştı. Farkındalığı arttırmak için kısa doğa ve çevre spotları hazırladı. “Seyirci Kalmayın” ve “Çevre Dedektifi” adlı bu spotlar çok ses getirdi. Özellikle AVM’lerde çektiği pet şişe ile ilgili Flash Mob çekimleri çok konuşuldu.
Yeşil Doğa programı 2011 yılında Avrupa’nın Çevre Nobel’i olarak görülen “Eurosolar 2011 Güneş Ödülü”ne layik görüldü. Ödülü Berlin’de aldı. Halen bu 3 programı hazırlayıp sunuyor. İçilebilir sularda yüzmesi ile tanınıyor. Türkiye’de Ağrı Dağı dahil çıkmadı dağ (Cudi hariç), girmediği kanyon, görmediği şelale, yüzmediği krater gölü nerdeyse kalmadı.
Bu programların yanı sıra , belirli dönemlerde “Toprağın Kadınları” , “Yeryüzüne Saygı” gibi bir çok projeyi de hazırlayıp ekranlara taşıdı.
Aynı zamanda 1991 yılında Artvin Hopa’dan ,İskenderun Arsuz’a kadar tüm Türkiye sahillerini en kısa süre kat etmeyi planlayan Taipen adlı teknenin hikayesini belgeselleştirdi. Tekneyi helikopterle takip etti. Rekor denemesi 15 gün sürdü. Güven İslamoğlu helikopterde bulunan 4 kişi ile birlikte Türkiye sahillerini baştan başa helikopterle kat edene ilk kişi oldu.
Evli ve bir çocuk sahibi olan Güven İslamoğlu doğayla barışık bir yaşam sürmeyi seviyor. Amatör olarak marangozlukla uğraşan İslamoğlu, evinin birçok mobilyasını da kendi yapıyor. En büyük hayali, denize inen bir dağ yamacında yöresel malzemeleri kullanarak otantik bir ev inşa etmek.
İslamoğlu, aynı zamanda aktif olarak trekking, bisiklet ,yelken (kataraman ) ve squash sporuyla uğraşıyor.
Güven İslamoğlu’nun Aldığı Ödüller
Sosyal medya platformlarının en güçlüleri arasında yer alan YouTube; dijital dünyada en çok tercih edilen, en ses getiren ve hedef kitle etkileşimini güçlendirmeye yönelik iletişim çalışmalarının en sık yürütüldüğü platformlardan biri olarak varlığını sürdürmektedir.
Hayata geçirilecek YouTube projelerinde dijital mecralardaki etkileşimi güçlü olan konuşmacımız ile uzmanlık ve çalışma alanları çerçevesinde markanıza özel özgün içerikler oluşturabilir, YouTube’a özel içeriğe sahip video serileri kurgulayabilir ve uzman görüşünü hedef kitle ile paylaşmak için ihtiyaca uygun içerikle tasarlanmış ve teması önceden belirlenmiş video serileri yaratabilirsiniz.
Markanızın ve hedef kitlenizin ilgi duyduğu konularda herhangi bir ekrana bağlı kalmadan uzman görüşüne erişmesini, ilham almasını ve keyifli vakit geçirmesini sağlayan podcast serileri ile birbirinden farklı platformlarda sesli yayınlar oluşturabilirsiniz.
Çok sayıdaki dijital kullanıcının ilgisini çeken ve giderek daha da popülerleşen bu mecrada yer alarak, alanında uzman konuşmacımız ile iletişim stratejinizi en iyi şekilde eşleştirerek doğru hedef kitleye ulaşabilirsiniz.
Marka elçileri; marka ile hedef kitle arasındaki iletişimi canlı tutarak markanın referansı olma görevini üstlenir. Üstlenilen bu referansın odağında marka elçiliği; iletişim hedeflerine ulaşmak isteyen markalar için olmazsa olmaz bir pazarlama stratejisidir.
Markanızın imajını ve itibarını güçlendirecek, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtıp tavsiye ederek marka ile hedef kitle arasında uzun süreli anlamlı bağlar yaratacak, bunu sağlarken de hedef kitlenin güvenle markayı tercih etmesini mümkün kılacak konuşmacımız marka elçisi olarak dijital projelerinizde konumlandırabilir ve uzun soluklu iletişim çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.
Kurum ya da markanızla ilgili konularda, yöneticilere, beyaz yaka çalışanlara ya da tüketici kitlenize (yetişkin/çocuk) yönelik yazılı içerikler (blog yazısı, makale, kitap vb.) oluşturmak için konuşmacımızın araştırmacı kişiliğinden, uzmanlığından, bilgisinden, özgün ve güçlü kaleminden yararlanabilirsiniz.
Konuşmacımız ile çok farklı ve özel içeriğe sahip kitap & makale projeleri oluşturabilir ve ihtiyaca uygun içerikle tasarlanmış, konusu ve teması önceden belirlenmiş özel kitap ve makaleleri hedef kitleniz ile paylaşabilirsiniz.
Sürdürülebilirlik
Çevre
Çevre ve Enerji
Doğa
Çevresel Sürdürülebilirlik
Minimalizm
Karbon Ayak İzi
Yeşil Enerji
Sıfır Atık