INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Doğan Cüceloğlu'nu Saygıyla Anıyoruz...

Doğan Cüceloğlu’nu yakından tanıma ve birlikte çalışma şansını yakalamış bir ekip olarak, yokluğunu her zaman hissedeceğiz. İlham veren konuşmaları ve kitaplarıyla gönlümüzdeki yerini korumaya, bilgeliğini bizimle paylaşmaya devam edecek. Sonsuz saygı ve şükranlarımızla…

Motivasyon
  • Yayınlanma Tarihi: 23 Ağustos 2021
  • Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024
  • Yazan: Speaker Agency
690X460 (47)

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu

“Bir elin beş parmağına bakın; hepsi birbirinden farklıdır, ama birlikte mükemmel bir ekip oluştururlar. Bardağı tutmak, keman çalmak, yazı yazmak gibi değişik işleri yaparken her parmak diğerine muhtaçtır; tam bir ekip bilinci içinde çalışırlar. Eldeki parmakların her biri kendi yaşamında kendisi olarak var olduğu zaman el bir bütün olarak en iyi hizmeti yapar. Böylece serçe parmak en iyi serçe parmak, işaret parmağı en iyi işaret parmağı, başparmak, orta parmak, hepsi olabilecekleri en iyisini olmaya çalışırlar.

Korku kültüründe orta parmak ben en uzunum diyerek diğer parmaklarla çekişme içine girince, kendisi de dahil, tüm parmaklar öfkeli bir varoluş sergilerler. Aralarında sürekli bir güç yarışması, sen ben kavgası olur.

Saygı-sevgi-güven kültürünün biz bilinci içinde ise, her bir parmak en doğru olanı en iyi şekilde yapma sevdasındadır.

Kendi yaşamında kendisi olarak var olmak ancak biz bilinci içinde bir ekibin parçası olduğunuz zaman kabul edilebilecek bir durumdur.”

Doğan Cüceloğlu

6.10.2015 tarihli yazısından

16 Şubat 2021 tarihinde kaybettiğimiz değerli konuşmacımız, hocamız, mentorumuz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu iletişim psikolojisi alanında uzmanlaşmış, 1980-1996 yılları arasında ABD Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Fullerton'da öğretim üyesi olarak görev yapmış ve kırkı aşkın Türkçe ve İngilizce bilimsel makale yayımlamış bir bilim insanı.

Bizlerse onu Türkiye’ye döndükten sonra öğrencilere, öğretmenlere, ana babalara ve iş insanlarına verdiği seminerler, konferanslar, televizyon programları ve yazdığı 21 kitapla tanıdık.
“Kişisel başarılarımdan en önemlilerinden biri, içimdeki çocuğun farkına vararak onunla zaman zaman konuşup oynaşabilmek oldu.” diyen Doğan Cüceloğlu içindeki çocuğu keşfetmek; mutlu, özgür ve sorumluluk hissine sahip çocuklar yetiştirmek; ailede, iş yerinde ve toplumda “biz” bilincini geliştirmek; anlamlı ve coşkulu bir hayat sürmek konusunda binlerce insana rehberlik ve yoldaşlık etti.

Doğan Cüceloğlu’nu yakından tanıma ve birlikte çalışma şansını yakalamış bir ekip olarak, yokluğunu her zaman hissedeceğiz. İlham veren konuşmaları ve kitaplarıyla gönlümüzdeki yerini korumaya, bilgeliğini bizimle paylaşmaya devam edecek.

Sonsuz saygı ve şükranlarımızla…

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.