INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Başarılı Olmak ve İlham Veren Motivasyon Sözleri

Başarı nedir? Speaker Agency ekibi olarak başarılı insanların ilham veren sözlerini ve motivasyon kaynaklarını inceledik!

Motivasyon
  • Yayınlanma Tarihi: 10 Ağustos 2022
  • Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2024
  • Yazan: Speaker Agency
İlham Veren Sozler 690X460 (1)

Başarılı olmak, en basit ifade ile kişinin kendine koyduğu veya kendisine verilen hedefi layığıyla gerçekleştirmesidir. Başarı yolundaki en büyük unsur ise motivasyondan başka bir şey değildir. Elbette sadece motivasyonla başarıyı elde etmek çok zordur. Bunun yanında farklı meziyetlerinizin de olması gerekir. Ancak motivasyon, hiçbir şey yolunda gitmese de yılmamayı öğretir ve başarmak için gerekli enerjiyi size verir.

Nasıl ki aracın hareket etmesini sağlayan şey yakıtsa, başarı motivasyonu da sizin hareketinizin temel kaynağıdır. Bu nedenle size “devam et” diyecek bir motivasyon kaynağına çok ihtiyacınız varsa doğru yazıdasınız!

Başarının nasıl elde edileceği ile ilgili açıklamayı aslında bir önceki soruya verdiğimiz cevapta yanıtladık. Ancak bir kez daha altını çizmekte fayda var. Öncelikle kendinizi nasıl motive edeceğinizi çok iyi bilmelisiniz. Motivasyonunuzu doğru şekilde yönlendirmeli ve motivasyon sözleri sayesinde kendinizi daha iyi hissetmelisiniz.

Peki asıl başarı nedir? Asıl başarının sırrı tamamen kendinizi görmek istediğiniz yer ve konumla alakalıdır. Bulunduğunuz konum ve yaptığınız işler sizin hedefinizle doğru orantılıysa kendinizi başarılı görebilirsiniz.

Speaker Agency olarak bu içeriğimizde ilham veren sözler üzerinde durduk. Başarıya giden yolda motivasyonun önemine değindik ve başarılı insanların güçlü sözler ile doldurduğu yaşamlarına kısaca göz attık.

Başarılı İnsanların Motive Edici Sözleri

Motivasyon Sözleri 690X460

Günümüzde bize örnek olacak o kadar fazla başarılı insan hikayesi mevcut ki... Bu başarılı insanlarla alakalı en çok merak edilen şey ise bu insanların bu zamana kadar süregelen başarılarının sırları ve başarılı olmak için kendilerini nasıl motive ettikleri.

Çoğu başarılı insan, aslında motivasyonlarını söylemiş oldukları başarı sözleri ile bize iletiyor. İşte okuyunca sizi de motive edecek ilham veren sözler:

Stephen Hawking

"Hayat her ne kadar zor görünse de, yapabileceğiniz ve başarabileceğiniz bir şey her zaman vardır."

Stephen Hawking, birçok kesim tarafından kendi döneminin en parlak teorik fizikçisi olarak kabul edilir. Hawking, kısaca ALS olarak bilinen amyotrofik lateral skleroz hastalığına sahipti. 21 yaşından itibaren bu hastalığın pençesinde motor kabiliyetlerini kaybetmesine hatta 1986 yılından itibaren sesini tamamen kaybetmesine rağmen asla vazgeçmedi ve engelleri teker teker aştı. Çevresiyle iletişimini yazıları sese dönüştüren bir cihaz sayesinde yapabilen Hawking bu dönemde ilham veren sözler ile dolu sayısız kitap ve makale yayınladı.

Hawking’in kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili çalışmalarının dünyada çok büyük ses getirmesi sayesinde tüm çevreler tarafından saygı değer ve büyük bir bilim insanı olarak kabul gördü.

Hawking’in "Hayat her ne kadar zor görünse de, yapabileceğiniz ve başarabileceğiniz bir şey her zaman vardır." sözünü, karşılaştığı bunca zorluğa rağmen vazgeçmemesi ve başarıya ulaşacağı yola inancının bir göstergesi olarak görebiliriz.

Kobe Bryant

"Eğer kendinize inanmazsanız kimse sizin yerinize bunu yapmaz."

NBA ve dünya basketbolunun en iyi oyuncularından biri olan ve ilham veren sözler ile kariyerini daha da parlatan Kobe Bryant, tüm kariyeri boyunca 5 NBA şampiyonluğu, 1 kez en değerli oyuncu ödülü ve 2 kere de finallerin en değerli oyuncusu ödülü kazandı. Tüm yeteneklerinin yanında, saha içindeki kazanma hırsı ve asla vazgeçmemesi onu farklı ve özel kıldı. Doğal olarak da en kritik anlarda kazanmak için öne çıkan oyuncu oldu.

Her zaman kazanmaya odaklı bir karakter olması, birlikte oynadığı takım arkadaşlarının da benzer özellikler göstermesini sağladı. Bazı takım arkadaşları ile zaman zaman sorun yaşaması aslında kazanma ve başarı isteğinin bir sonucuydu.

Kobe Bryant ilham veren sözler söylerken  sahip olduğu yeteneklerine, hırsına ve oyun zekasına güvendi. "Eğer kendinize inanmazsanız kimse sizin yerinize bunu yapmaz." sözünde doğru yerde doğru sorumlulukları almasının önemine değindiğini görebiliriz.

Elon Musk

“İlk olarak yapmak istediğiniz şeyin imkânsız olmadığına inanın. Daha sonra yapabilmeniz için olasılıklar ortaya çıkacaktır.”

Mücadeleci kişiliği sayesinde ilham veren sözler denilince akla gelen Elon Musk, günümüzün en sıra dışı iş insanlarından birisi. Son dönemde yapmış olduğu başarılı projeler ve doğru yatırımlarla şu anda dünyanın en zengin insanları listesinde baş sırayı çekiyor. Özellikle SpaceX ve Tesla projeleriyle çok büyük başarılar sağlayan Musk, ileri görüşlülüğü ve vizyonu ile kısa denebilecek bir süre zarfında öne çıkmayı başarmış bir isim oldu.

Musk, 2016 yılında, insan beynini yapay zeka ile entegre etmek için bir nöroteknoloji şirketi olan Neuralink'i kurdu. Şirket, insanların yazılımla birleşmesine ve yapay zeka alanındaki gelişmelere ayak uydurmasına yardımcı olmak amacıyla insan beynine yerleştirilebilecek cihazlar yaratmaya odaklanmıştır. 

Elon Musk’ın projeleri genellikle fütüristik ve alışılmışın dışında olarak nitelendirilir. Bu nedenle Musk’ın kullanmış olduğu “İlk olarak yapmak istediğiniz şeyin imkânsız olmadığına inanın. Daha sonra yapabilmeniz için olasılıklar ortaya çıkacaktır.” sözünde aslında başkaları tarafından imkânsız olarak görülen şeyleri başarmaya odaklanmış birinin motivasyonunu görebiliriz.

Steve Jobs

“Farklı olun, farklı düşünün: Sıradan işler yapmaktansa aykırı işler ortaya koymak size farklılığı getirecektir.”

Hepimizin Apple’ın kurucusu olarak tanıdığı Steve Jobs, aslında iş hayatında oldukça çalkantılı zamanlar geçirdi. 1985 yılında Apple’dan ayrılmak durumda kalan Jobs, hemen akabinde NeXT Computer isimde yeni bir teknoloji şirketi kurdu.

Buradaki başarılarından dolayı Steve Jobs’u tekrar Apple bünyesine katmak amacıyla NeXT Computer, Apple tarafından satın alındı. Bu şirketteki teknolojiyle de Mac OS sistemi oluşturuldu. Bu şekilde Jobs, kurduğu şirketin başına 11 yıl sonra tekrar geçmiş oldu. Öldüğü güne kadar Apple’da yönetim kurulu başkanı olarak devam etti.

İlham veren sözler ile dolu eserleri de bulunan Steve Jobs’ın bir başka başarı hikayesi ise animasyon stüdyosu Pixar. 1986 yılında Edwin Catmull ile birlikte kurulan stüdyo, hepimizin bildiği; Oyuncak Hikayesi (Toy Story) , Bir Böceğin Yaşamı (A Bug's Life), Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc.), Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo), İnanılmaz Aile (The Incredibles) ve Arabalar (Cars) filmlerine imza attı.

Jobs, “Farklı olun, farklı düşünün: Sıradan işler yapmaktansa aykırı işler ortaya koymak size farklılığı getirecektir.” cümlesini kurarak aslında aykırı işlerle nasıl öne çıktığını gösteriyor gibi.

Walt Disney

“Eğer hayal edebiliyorsanız, yapabilirsiniz.”

Koca bir dünyanın çocukluğunu şekillendiren ve ilham veren sözler ile dolu bir hayat geçiren Walter Disney, 14 yaşından itibaren çizime gönül verdiğinde işlerin bu noktaya geleceğini ön görebilir miydi bilemeyiz.

Disney, karikatürleri beğenilmediğinde bu işi yapmayı bıraksaydı, bugün Walt Disney’in adını bile duymamış olacaktık. Elbette öyle yapmadı. Odasında davetsiz yaşayan fareden ilham alarak Mickey Mouse karakterini yarattı. Daha sonra kurduğu prodüksiyon şirketi ile ünü ve başarısı sürekli arttı. 

1923 senesinde Hollywood’a gelmesiyle önündeki tüm kapılar açılmış oldu. Burada animasyon tarafına yoğunlaşan Disney, bir efsaneye dönüşmesini sağlayacak işlere imza attı.

Bu hayat hikayesini dinledikten sonra “Eğer hayal edebiliyorsanız, yapabilirsiniz.” sözü çok daha anlam kazanıyor.

Konfüçyüs

“Ya bir yol aç, ya bir yol bul, ya da yoldan çekil.”

Çin uygarlığının en önemli temsilcilerinden biri kabul edilen Konfüçyüs, fakir bir aileden gelmesine rağmen Çin geleneklerini derleyip yeni kuşaklara aktarmıştır.  Yaşadığı dönemde kullandığı ilham veren sözler ve öğretiler kitaplar halinde derlenmiştir. 

Öğretmenliği bir uğraş haline getirmiş ve kendine özgü eğitim yöntemlerini halka yaymayı başararak ölümünden yüzyıllar sonra bile dünyayı etkilemeyi başarmış bir düşünürdür. Günümüzde hala Çin ve çevresindeki kimi ülkelerde hakim ahlaki değerler, Konfüçyüs tarafından ortaya konmuş değerlerdir.

Muhammed Ali

"Rüyalarınızı gerçekleştirmenin en iyi yolu, uyanmaktır."

“Büyük bir şampiyon olmak için en iyi olduğuna inanmalısın. Öyle olmasan bile, öyleymiş gibi davranmalısın.”

İlham veren sözler denilince akla gelen Muhammed Ali’nin efsane olduğuna dair en önemli işaret, döneminden sonra doğanlar arasında da sağlam bir hayran kitlesine sahip olmasıdır. Gelmiş geçmiş en iyi boksör olarak kabul edilen Muhammed Ali, kariyer hayatı boyunca ringe çıktığı 61 maçtan yalnızca 5’ini kaybetmişti. 

Muhammed Ali sadece çok iyi bir boksör olduğu için efsane haline gelmedi. Duruşu, karakteri ve dünya görüşüyle de farklı olmayı başardı. İlham verici olduğu kadar mizahi yönü güçlü sözleriyle de hafızalardan silinmedi.

Lev Tolstoy

“En güçlü iki savaşçı sabır ve zamandır.”

Kitaplarında özellikle insan hayatı ve felsefe ile ilgili ilham veren sözler yazan Tolstoy, tarihin en önemli düşünürleri içerisinde yer almaktadır. Yazarlık hayatından günümüze kadar hala sözleri taze kalan Tolstoy, günümüzde anlamlı cümleleri ile pek çok insana yol gösteriyor. 

Tuttuğu günlükler sayesinde hayatı hakkında birçok bilgiye sahip olduğumuz Tolstoy, çok disiplinli bir yazardı. Her gün 1 saat yürümek, sabah en geç 5’te kalkmak, başkalarının kendisi hakkında ne dediğini umursamamak gibi hayatı boyunca sıkı sıkıya takip ettiği bazı kurallar vardı.

Bizimle İletişime Geçin!

İlham verici başarı hikayeleri, başarıya ulaşmak için her karşılaştığınız zorlukta size ışık tutabilir. Hayalleriniz doğrultusunda çıktığınız bu yolda, kendi motivasyon kaynağınızı bulmanız yukarıda adı geçen başarılı insanlar gibi ayakta kalmanızı sağlayabilir. Yalnızca hayal edin.

Önemli olan; insanların, ne yaşanmış olursa olsun başarıya giden yolda ayakta kalabilmesidir. Daha önce adını hiç duymadığınız veya dinlemediğiniz insanların hikayelerini dinlemek ve hayallerinin gerçek olduğunu bilmek size bu yolda ışık tutabilir.

Bunun için Speaker Agency’nin İlham Veren Konuşmacıları ile iletişime geçebilirsiniz. Judith Malika Liberman, Gamze Cizreli, Sunay Akın, Barış Özcan, Evrim Kuran, Şermin Yaşar, Ebru Baybara Demir, Duygu Alptekin Gürsu ve Arzu Kaprol gibi birçok ismi kurumunuza davet ederek motivasyonunuzun ve başarınızın yükselmesini sağlayabilirsiniz. Hemen şimdi bizden ilham alın! 

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.