INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Yapay Zeka Nedir? Yapay Zekanın Kullanım Alanları Nelerdir?

Yapay zekâ ile uğraşan, meraklı olan ya da sadece geleceği hayal etmeyi sevenlerin aklında tek bir soru var: Yapay zeka gerçekten insanlığın en büyük atılımı olabilecek mi?

Yapay Zeka Teknoloji ve Trendler Dijital Dönüşüm
  • Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2022
  • Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024
  • Yazan: Speaker Agency
406924275 690X460 (1)

Sorunun cevabını tam olarak bilemeyeceğiz. Çünkü son yıllarda konu ile ilgili son derece büyük atılımlar ve yatırımlar yapılsa da aslında daha yolun çok başındayız. Ama geleceğin yapay zekâ etrafında nasıl şekillenebileceği konusunda tahminlerde bulunabiliriz. Elbette bu tahminler bilim kurgu filmlerindeki gibi çok uzak ve distopik bir geleceğe dayanmayacak. Yakın gelecekte son derece uygulanabilir teknolojilere ve alanlara hızlıca bakacağız.

Günümüzde yapay zeka teknolojisini neredeyse her endüstride kullanabiliyoruz. Yapay zekâ; büyük veri, robotik, IoT ve machine learning (makine öğrenimi) gibi gelişen teknolojilerin ana itici gücü olarak karşımıza çıkıyor. Umuyoruz ki gelecekte de yapay zekâ sistemleri teknolojik ve yenilikçi hareket olmaya devam edecek. Peki yapay zekadan önümüzdeki 10 yılda nasıl faydalanabiliriz?

Bilimsel Yöntemler

Son yıllarda bilimsel ve teknolojik ilerlemenin yavaşladığı konusunda bazı görüşler mevcut. Ancak yapay zeka ve makine öğrenimi ile çok daha farklı konularda büyük bir atılım kaydedebiliriz.

İnsan zekâsı yapısal olarak belli bir hesaplama ve hız limitine sahip. İlk limiti bilgisayarlarla hayal edebileceğimizin çok daha ötesine taşıdık. Bu dönemlerde bilim altın çağını da yakalamış oldu. Ancak yapay zekaya ve makine öğrenimine sahip bilgisayarlarla bu atılımın çok daha ilerisini gidebilir ve yavaşlayan bilimsel gelişmeleri tekrar eski hızına kavuşturabiliriz.

Dış Politika

Gelecek 10 yılda yapay zekaya son derece yüklü hükümet yatırımları görmemiz muhtemel olabilir. Aynı zamanda yapay zeka şirketleri ile ortaklık kurarak hükümetin dış politikalar konusunda kararlar almasına yardımcı olacak sistemler geliştirilebilir.

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde Ulusal Güvenlik Yapay Zeka Komisyonu, hükümetin yapay zeka yatırımlarını hızlandırması gerektiğine dair ayrıntılı bir öneri oluşturdu. Bu da hükümetlerin yakı gelecekte dış politikada yapay zekanın nimetlerinden faydalanabileceğine dair en büyük örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Tüketici Deneyimi

Yapay zeka, yüksek miktarda veriyi çok kısa sürelerde analiz etme yeteneğine sahip olmasından dolayı, Müşterilerin firmalara olan bağlılığını doğru analiz ve çıkarımlarla artırabilir. Her bir kullanıcı için ayrı ayrı kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilecek olan bu sistem satın alma duygusunu tetikleyerek şirket karlılıklarını maksimum seviyelere çıkartabilir.

Tıp

Tıp alanında yapay zekâ uygulamaları son derece ütopik gelebilir. Şayet hepimizin hayalinde teknoloji ile son derece basit, hızlı ve tutarlı bir sağlık hizmeti almak vardır. Ancak maalesef ki bu konu bir süre daha hayal olarak kalamaya devem edecek. Ancak bu konuda da son derece büyük atılımlar var. Son derece sadeleştirmiş bir şekilde anlatmak gerekirse; yapay zeka, bireylerin dijital bir ikizini oluşturmak ve dijital ortamda analiz etmek için son derece uygundur. Bu şekilde teşhis ve tedavi yöntemlerinde çok daha tutarlı ve kesine yakın sonuçlar elde edilebilir.

Yapay zeka çözümleri, aynı zamanda kalıcı sağlık hizmetinden faydalanma eşitsizliklerini azaltmada da önemli bir rol oynama potansiyeline sahiptir.

Yapay Zekâ Uygulamaları ve Daha Fazlası!

Günümüzde bilim ve teknoloji çok hızlı bir şekilde değişmekte ve gelişmekte. Yapay zekanın hızına yetişmek için bile yapay zeka teknolojisini ihtiyaç var gibi duruyor. Kendinizi güncel tutmadığınız takdirde son teknolojilerle karşılaşmanız sizi sudan çıkmış bir balık gibi hissettirebilir.

Türkiye’nin teknoloji alanındaki en uzman isimlerinden olan M.Serdar KuzuloğluDr. Sertaç Doğanay, Akan Abdula, Mustafa İçil, Yüce Zerey, Çağrı Mert Bakırcı, Devrim DanyalMurat Yetkin ve Doç. Dr. Deniz Tunçalp gibi isimlerin kurumunuzda yapacağı konuşmalarla geleceğe ve günümüze dair teknolojik gelişmelere hazır olabilirsiniz.

Konu ile ilgili aksiyon almak isterseniz bizimle ile iletişime geçebilir, Dijital Dönüşüm alanında uzman konuşmacılarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.