INFLUENCER BLOG İLETİŞİM
Eğitim Konuşmacıları

Eğitim Konuşmacıları

Speaker Agency Eğitim konuşmacıları, beyin ve öğrenme ilişkisinden dünya eğitim sistemlerine, ailede ve işyerinde geleceği inşa etmekten sınırlı kaynaklarla eğitim tasarımına kadar, eğitim kavramı altında incelenebilecek pek çok konuyu ele aldıkları konuşmalarıyla kurum çalışanlarıyla yöneticilerine bilgi ve ilham veriyor.

Evrim Kuran - Evrim Kuran Danışmanlık, Kurucu Universum, Türkiye Lideri, Keynote Konuşmacı
EVRİM KURAN Evrim Kuran Danışmanlık, Kurucu Universum, Türkiye Lideri
  • Cesur Yeni Dünya
  • Onlar Göçtü Buradan
  • İşin Geleceği: Yepyeni Normal
Doç. Dr. Özgür Bolat - Eğitim Bilimci, Yazar, Keynote Konuşmacı
DOÇ. DR. ÖZGÜR BOLAT Eğitim Bilimci, Yazar
  • Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?
  • Yetenek Nasıl Gelişir?
  • Dijital Ebeveynlik Semineri
Şermin Yaşar - Edebiyatçı, Yazar, Kelime Müzesi & Anne Müzesi Kurucu, Keynote Konuşmacı
ŞERMİN YAŞAR Edebiyatçı, Yazar, Kelime Müzesi & Anne Müzesi Kurucu
  • Kelime Müzesi - Müzede Bir Saat
  • “Konuşan Ebeveyn”, “Ne Konuşulur ki Çocukla?” Diyenlere Küçük Öneriler
  • İşe Yeni Başlayanlar İçin Türkçe 😊
Polat Doğru - Eğitimci, Danışman, TV Programcısı, Yazar, Keynote Konuşmacı
POLAT DOĞRU Eğitimci, Danışman, TV Programcısı, Yazar
  • Zor Zamanlarda Liderlik Etmek
  • Zor Zamanlarda Ekip Yönetmek
  • Zor Zamanlarda Ekip Olmak
Dr. Ziya Selçuk - Önce Öğretmen Vakfı Başkanı , Keynote Konuşmacı
DR. ZİYA SELÇUK Önce Öğretmen Vakfı Başkanı
  • Yaşamın Diyalektiği
  • Ol’mak ve Öğretmen Olmak
  • Yöneticilikte Öz Yönetim
Prof. Dr. Yavuz Samur - Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi, Keynote Konuşmacı
Prof. Dr. Yavuz Samur Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi
  • Ebeveynlere ve Öğrencilere Yönelik: Dijital Çağda Çocuk Yetiştirmek
  • Ebeveynlere ve Öğrencilere Yönelik: Eğitimde Metaverse
  • Öğretmenlere & Eğitimcilere Yönelik: Oyun Temelli Öğrenme, Eğitimde Oyunlaştırma ve Eğitsel Oyun Tasarımı Atölyesi (Yüz yüze ya da Online)
Bahar Eriş - Eğitimci, Yazar, Keynote Konuşmacı
DR. BAHAR ERİŞ Eğitimci, Yazar
  • Çocuklarda Yetenek Keşfi ve Gelişimi
  • Akran Nezaketi
  • Yapay Zeka Çağında Öğretmenin Rolü: Potansiyel Kaşifi, Beceri mimarı, Duygu Koçu
Erhan Erkut - MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Dekan, Keynote Konuşmacı
PROF. DR. ERHAN ERKUT MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Dekan
  • ''21. Yüzyıl Yetkinlikleri ve Gençleri Geleceğe Hazırlamak''
  • Şirketlerde Kurumsal Girişimciliğin Tetiklenmesi
  • Kültürlerarası Yönetim
Müjdat Ataman - Eğitimci, Yazar, Keynote Konuşmacı
MÜJDAT ATAMAN Eğitimci, Yazar
  • Başarının İki Yüzü: Kazanırken Kaybedenler
  • Bir Kurumun Kültürünü Dönüştürmek
  • Yaşam, İyi Oynayanların Kazandığı Kurgusal Bir Sahne
Abdulkadir Özbek - Eğitim Uzmanı, Vizyon Koleji Kurucusu, Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) YK Üyesi, Keynote Konuşmacı
ABDULKADİR ÖZBEK Eğitim Uzmanı, Vizyon Koleji Kurucusu, Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) YK Üyesi
  • Başarının Yolu: Öğrenmeyi Öğrenmek
  • Konuşma Korkumu Nasıl Yenebilirim? : Etkili Konuşmak için Taktikler
  • Liderliğinizi Dönüştürün: Hizmetkar Liderlik İlkeleri
Nur Erdem Özeren - Genç Kariyer Akademisi Kurucusu, Keynote Konuşmacı
Nur Erdem Özeren Genç Kariyer Akademisi Kurucusu
  • Satış Odaklı Pazarlama Stratejisi Geliştirme
  • Gençlerle Marka İletişimi
  • İş Hayatına Giriş: Yeni Neslin İş Hayatına Adaptasyonu
Alp Köksal - Eğitim ve Dijital Dönüşüm Lideri, Khan Academy Türkiye Direktörü, Keynote Konuşmacı
ALP KÖKSAL Eğitim ve Dijital Dönüşüm Lideri, Khan Academy Türkiye Direktörü
  • Yapay Zekâ Çağında Eğitimi Yeniden Düşünmek
  • Dünyada ve Eğitimde Dijital Dönüşüm
  • Yeni Nesil Öğrenme ve Geleceğin Eğitimi
LINDA LIUKAS  - Hello Ruby'nin Yazarı ve İllüstratör, Keynote Konuşmacı
LINDA LIUKAS Hello Ruby'nin Yazarı ve İllüstratör
  • İnovasyon ve Tasarım
  • Programlama ve Yapay Zeka
  • Eğitim
Thomas Frey  - Fütürist, Keynote Konuşmacı
Thomas Frey Fütürist
  • 2030 Yılında İşiniz
  • Thomas Frey ile Gelecek Trendleri
  • Sağlık Sektörünün Geleceği
Mariano Sigman - Küresel TED Konuşmacısı - Nörobilimci ve Yazar, Keynote Konuşmacı
Mariano Sigman Küresel TED Konuşmacısı - Nörobilimci ve Yazar
  • İnsan kararlarının sinirbilimi
  • Öğrenme ve dönüşüm
  • Silahlı grup operasyonu ve liderliği

Eğitim Konuşmacıları

Türkiye'de eğitim konuşmacısına talep neden şekil değiştirdi?

Türkiye'de eğitim konuşmacısına yönelik talep WEF Future of Jobs Report 2026'nın sürekli öğrenme vurgusunu kurumsal aksiyona çeviren pratisyen ihtiyacıyla şekil değişti. CHRO ve L&D direktörleri genel motivasyon anlatısı yerine kurumda öğrenme stratejisi tasarlamış, dijital platform entegrasyonu yönetmiş ve liderlik geliştirme programı yürütmüş uygulayıcı talep eder. PwC Turkey araştırması 2026 şirketlerin yüzde 68'inin çalışan öğrenme platformlarını güncelleyeceğini, yüzde 54'ünün mikro öğrenme modüllerine geçeceğini belirtir. Bu dönüşüm eğitim konuşmacısından teorik çerçeve yerine aksiyon planı, ölçüm metrikleri ve kurumsal akademi tasarım metodolojisi bekler.

Yıllık L&D zirvesi, kurumsal akademi tasarım atölyesi ve üst yönetim öğrenme strateji oturumu formatları pratisyen eğitim konuşmacısını sahneye taşır. Edelman Trust Barometer 2026 çalışan güveninin yüzde 61'inin kurum içi öğrenme fırsatına bağlı olduğunu gösterir. CHRO bu veriyi sürekli öğrenme kültürü tasarımına çevirir; eğitim konuşmacısı yetişkin öğrenme prensipleri, dijital öğrenme platformları ve mentorluk programı kurulum deneyimiyle bu dönüşümü destekler. Talep değişimi teorik eğitim teorisyeninden kurumsal öğrenme stratejisi mimarı profiline kayar.

Neden bir eğitim konuşmacısı sahnenize davet etmelisiniz?

Eğitim konuşmacısı kurumun öğrenme stratejisi ve sürekli gelişim kültürünü karar düzeyinde içgörüye taşır. CHRO ve L&D direktörleri çalışan bağlılığı, yetenek geliştirme ve liderlik pipeline oluşturma hedeflerini eğitim altyapısıyla bütünleştirir. Pratisyen eğitim konuşmacısı yıllık L&D zirvesinde kurumun öğrenme platformu seçimi, mikro öğrenme modül tasarımı ve ölçüm metrik çerçevesini netleştirir. Genel motivasyon anlatısı kısa vadeli enerji aktarır; karar düzeyinde içgörü uzun vadeli öğrenme stratejisi ve organizasyonel yetenek geliştirme planı çıkarır.

Kurumsal akademi tasarım atölyesi ve üst yönetim öğrenme strateji oturumu formatları konuşmacının deneyimini katılımcı aksiyonuna dönüştürür. Konuşmacı dijital öğrenme platformları entegrasyonu, yetişkin öğrenme prensipleri uygulama örnekleri ve mentorluk programı kuruluş metodolojisi paylaşarak katılımcıya somut çerçeve sunar. PwC Turkey araştırması 2026 öğrenme stratejisi tasarlayan şirketlerin çalışan bağlılık skorunda yüzde 42 artış kaydettiğini belirtir. Speaker Agency Wisdom Catalyst pozisyonuyla pratisyen eğitim konuşmacısını CHRO, L&D direktörleri ve kurumsal akademi liderlerinin önüne taşır.

Etkili bir eğitim konuşmacısının ayırt edici özellikleri nelerdir?

Etkili eğitim konuşmacısı kurumda öğrenme stratejisi tasarlamış, dijital platform entegrasyonu yönetmiş ve liderlik geliştirme programı yürütmüş pratisyendir. Teorik eğitim teorisyeni genel öğrenme modelleri ve motivasyon çerçevesi aktarır. Pratisyen konuşmacı kurumsal akademi kuruluşu, mikro öğrenme modül tasarımı, yetişkin öğrenme prensipleri uygulaması ve mentorluk programı yönetişimi deneyimi taşır. Katılımcıya aksiyon planı, ölçüm metrikleri ve öğrenme platformu seçim kriterleri sunar. WEF Future of Jobs Report 2026 dijital öğrenme altyapısı kuran şirketlerin beceri geliştirme hızında yüzde 38 artış sağladığını gösterir.

Etkili eğitim konuşmacısı sektör-agnostik use case portföyü taşır. Finans kurumu, üretim şirketi, teknoloji firması, perakende grubu ve kamu kurumu öğrenme stratejisi örnekleri sunar. EdTech entegrasyonu, sürekli öğrenme kültürü tasarımı ve liderlik geliştirme programı metriklerini farklı sektör uygulamalarıyla anlatır. Katılımcı kendi kurumuna adapte edebileceği çerçeve ve metodoloji alır. Edelman Trust Barometer 2026 çalışan güveninin yüzde 61'inin kurum içi öğrenme fırsatına bağlı olduğunu belirtir; pratisyen eğitim konuşmacısı bu güven bağını öğrenme stratejisi tasarımıyla güçlendirir.

6 öne çıkan Türk eğitim konuşmacısı

Evrim Kuran, kuşak araştırmacısı ve Universum Türkiye Lideri; Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sabancı Üniversitesi Executive MBA, Harvard Business School Davranış Ekonomisi ve İnovasyon eğitimleri. Kuşak araştırmaları, organizasyonel çekicilik, çeşitlilik-hakkaniyet-kapsayıcılık (DEI) ve tersine mentorluk programları tasarımı. Sabancı Üniversitesi EMBA ve MEF Üniversitesi'nde DEI dersi veriyor, Mondelez International Türkiye bağımsız yönetim kurulu üyesi. "Telgraftan Tablete", "Z: Bir Kuşağı Anlamak", "Onlar Göçtü Buradan", "Başarılı Bir Kadın Olduğum için Özür Dilerim" ve "Cetvel" kitaplarının yazarı. Evrim Kuran yıllık L&D zirvesi ve kurumsal akademi tasarım atölyesi çerçevesinde, kuşak farklılıkları ve tersine mentorluk programı temasında Speaker Agency tarafından sahneye taşınıyor.

Doç. Dr. Özgür Bolat, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu, Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi yüksek lisans (Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu), Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi doktora, MIT Sloan School of Management liderlik araştırma. 2007'de Yeni Zelanda'da En İyi Genç Araştırmacı ödülü. Hürriyet Gazetesi'nde 12 yıl köşe yazarlığı, mutluluk-başarı-liderlik prensipleri konuşmaları ve çalıştayları. Yetenek Yönetimi Envanteri ile şirket danışmanlığı, Dove Özgüven Projesi ve Google Dijital Ebeveynlik Projesi yürütücüsü. Anne Baba Okulu kurucusu, Parentwiser mobil uygulaması ile Kişiye Özgü Çocuk Yetiştirme Rehberi geliştirdi. Doç. Dr. Özgür Bolat üst yönetim öğrenme strateji oturumu ve tüm çalışan eğitim webinar çerçevesinde, liderlik geliştirme programları ve yetenek yönetimi temasında Speaker Agency tarafından sahneye taşınıyor.

Şermin Yaşar, Türk Dili ve Edebiyatı mezunu, yüksek lisans edebiyat alanında; çocuk edebiyatı yazarı, edebiyatçı. "Deli Tarla" kitabıyla 67. Sait Faik Armağanı sahibi. 2022'de dünyanın ilk Kelime Müzesi'ni kurdu, Anne Müzesi kuruluş çalışmaları devam ediyor. Kelime Müzesi'nde günlük ortalama 250 ortaöğretim öğrencisi deneyime-meraka-sorgulamaya dayalı Türkçe dersi alıyor. "Çok Hayal Kuran Çocuk", "Dedemin Bakkalı", "Çırak", "Cingo", "Babaannem Geri Döndü", "Kuş Masalları" ve "Tilki Masalları" gibi çocuk kitapları, "Tarihi Hoşçakal Lokantası", "Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu", "Gelirken Ekmek Al", "Deli Tarla", "Kalk Yerine Yat" öykü kitapları. Türkçe sözvarlığı ve çocuk-edebiyat-dil ekseninde eğitim yaklaşımı. Şermin Yaşar dernek-oda eğitim paneli ve kurumsal akademi tasarım atölyesi çerçevesinde, çocuk gelişimi ve dil öğrenme temasında Speaker Agency tarafından sahneye taşınıyor.

Polat Doğru, öğretmen anne ve hakim baba; İzmir Özel Türk Koleji mezunu, İTÜ Gemi İnşaat Mühendisliği, Sosyoloji yüksek lisans. Davranış bilimleri danışmanı, TRT çocuk programları danışmanlığı, Doğan Cüceloğlu ekibinde 2001'den bu yana görev. Anne-babalara, öğretmenlere, öğrencilere, çalışanlara ve yöneticilere seminerler, eğitimler ve TV programları. İnsanın diğer insanlar ve kendi ile ilişkisi temelinde iletişim, kişisel gelişim, liderlik ve yönetim çalışmaları. Türkiye genelinde tüm insan yelpazesine ulaşma deneyimi. Polat Doğru tüm çalışan eğitim webinar ve yıllık L&D zirvesi çerçevesinde, iletişim ve kişisel gelişim temasında Speaker Agency tarafından sahneye taşınıyor.

Dr. Ziya Selçuk, Ankara Atatürk Lisesi mezunu, Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma-Rehberlik lisans-yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi doktora. MEB'de engelli çocuklara rehber öğretmen, yükseköğretim kurumlarında 23 yıl öğretim üyeliği ve yöneticilik. 2003-2006 Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, 2004 müfredat dönüşümü çalışması. Üniversite mütevelli heyet başkan yardımcılığı, TUBİTAK-SOBAG Yürütme Kurulu üyeliği, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği, Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığı, PDR Derneği yöneticilik. Yükseköğretim ve K-12 kuruluş-tasarım çalışmaları, Türk Zekâ Vakfı yönetim kurulu üyeliği, akademik dergi editörlüğü. 2018-2021 Milli Eğitim Bakanı. Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, öğrenme, ebeveynlik ve mizaç kitapları, yüzden fazla makalesi. Önce Öğretmen Vakfı başkanı. Dr. Ziya Selçuk üst yönetim öğrenme strateji oturumu ve dernek-oda eğitim paneli çerçevesinde, eğitim politikası ve müfredat tasarımı temasında Speaker Agency tarafından sahneye taşınıyor.

Müjdat Ataman, eğitimci, yazar ve yaratıcı drama pratisyeni; Hacettepe Üniversitesi lisans, Ankara Üniversitesi Yaratıcı Drama yüksek lisans. Kariyerine Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulu (BLIS) ve Özel İzmir SEV Okulları'nda öğretmen ve yönetici olarak başladı; ardından Tarabya İngiliz Okulları yöneticiliği ve uzun yıllar Fide Okulları Koordinatörlüğü görevini üstlendi. Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi kurucusu ve başkanı, İstanbul Drama Sanat Akademisi'nde atölye yürütücüsü; forum tiyatro, doğaçlama, anlatının dramatik yapısı ve alternatif eğitim yöntemleri çalışmalarıyla öne çıkıyor. "Yaratıcı Yazma için Yaratıcı Drama", "Yaratıcı Türkçe Dersleri" (PEGEM Akademi), "Eğitim Gerçeğimiz", "112 Öğretmenliğime Notlar", "Ağlamıyorum Gözüme Eğitim Kaçtı" (Doğan Kitap) ve "Eyvah, Okuldan Arıyorlar!" (Kronik Kitap) gibi kitaplarıyla geniş okuyucu kitlesine ulaşan Müjdat Ataman, hem öğretmenlere hem ebeveynlere yönelik içeriklerle eğitim, yaratıcılık, çocukluk deneyimi ve ebeveynlik kesişiminde konuşmalar yapıyor. Speaker Agency Müjdat Ataman'ı dernek-oda eğitim paneli, kurumsal akademi tasarım atölyesi, okul-veli buluşması ve tüm çalışan ebeveynlik webinar serisi çerçevesinde sahneye taşıyor.

2 öne çıkan global eğitim sesi

Linda Liukas, Helsinki merkezli programcı, hikaye anlatıcısı ve illüstratör; Aalto Üniversitesi işletme-tasarım-mühendislik, Stanford Üniversitesi ürün mühendisliği. "Hello Ruby" kitap serisi 25+ dile çevrildi, Kickstarter'da 3,5 saat içinde 10.000 dolarlık fon hedefini aşarak toplam 380.000 dolar topladı. TED konuşması 1,5 milyondan fazla izlenme. Rails Girls kurucusu, genç kadınlara programlama temelleri öğreten küresel fenomen. Kodun 21. yüzyıl okuryazarlığı olduğuna, programlamanın ABC'sini konuşmak gerektiğine inanıyor. Yazılım tarafından yönetilen dünyada inşa eden insanlarda çeşitlilik vurgusu. Konuşma temaları: "Yüz Dil: Daha insancıl bir teknoloji endüstrisine doğru", "Oyunun İlkeleri: Kod boyama kalemleri ve lego bloklarıysa, çocuklarımıza merak-neşe-mucizeyi nasıl öğretiriz?", "Büyülü ama sihirli değil: Çocuklarımızı her sorunun bir bilgisayar sorunu olduğu dünyaya hazırlamak", "Harita yok, sadece pusula var: Teknolojinin yeni sınırlarında nasıl gezinilir?". Linda Liukas global EdTech zirvesi ve çocuk eğitimi konferansı çerçevesinde, dijital okuryazarlık ve teknoloji eğitimi temasında Speaker Agency tarafından sahneye taşınıyor.

Thomas Frey, IBM'in en fazla ödüle layık görülmüş mühendisi, Google'ın en çok oy alan fütürist konuşmacısı; DaVinci Institute kurucu ve CEO'su. Gelecekle ilgili değerli öngörüler, önümüzde uzanan fırsatlara ışık tutan benzersiz fikirler. Tek başına 17 iş kurmuş, yüzlercesinin kurulmasına öncülük etmiş. Her yıl onbinlerce insanın hayatına dokunan konuşmalar, sunumunu dinleyici ihtiyacına göre konuşma programları öncesinde yeniden tasarlar. Ulusal ve uluslararası düzeyde binlerce yayın ve makaleye katkı. Geleceğin dünyasıyla ilgili gerçeğe dayalı düşünme biçimi ve açık zihin ürünlerini nadir şekilde harmanlayan fikirleri. Thomas Frey global fütürizm konferansı ve stratejik planlama zirvesi çerçevesinde, gelecek trendleri ve inovasyon temasında Speaker Agency tarafından sahneye taşınıyor.

Bir eğitim konuşmacısını ne zaman davet etmelisiniz?

Eğitim konuşmacısı yıllık L&D zirvesi, kurumsal akademi tasarım atölyesi, üst yönetim öğrenme strateji oturumu, tüm çalışan eğitim webinar, dernek-oda eğitim paneli ve aile şirketi yöneticileri brifingi formatlarında sahneye davet edilir. Her format farklı katılımcı profili ve öğrenme çıktısı taşır; Speaker Agency etkinlik brifinize göre pratisyen eğitim konuşmacısını önerir.

Yıllık L&D zirvesi: CHRO ve L&D direktörleri yıllık öğrenme stratejisi ve yetenek geliştirme planını değerlendirir. Konuşmacı dijital öğrenme platformları, mikro öğrenme modül tasarımı ve liderlik geliştirme programı metriklerini paylaşır. Katılımcı kurumsal öğrenme stratejisi ve ölçüm çerçevesi alır. Zirve 1,5-2 saat keynote + soru-cevap oturumu formatında gerçekleşir.

Kurumsal akademi tasarım atölyesi: Kurumsal akademi kurulum ekipleri öğrenme platformu seçimi, modül tasarımı ve yönetişim yapısı çalışır. Konuşmacı kurumsal akademi kuruluş deneyimi, dijital platform entegrasyonu ve mentorluk programı yönetişimi paylaşır. Atölye 3-4 saat interaktif oturum formatında yürütülür.

Üst yönetim öğrenme strateji oturumu: C-level yöneticiler ve yönetim kurulu üyeleri kurum öğrenme stratejisi ve yetenek pipeline tasarımını değerlendirir. Konuşmacı sürekli öğrenme kültürü, liderlik geliştirme programı ve organizasyonel yetenek geliştirme metriklerini sunar. Oturum 1-1,5 saat keynote + yönetici brifingi formatında gerçekleşir.

Tüm çalışan eğitim webinar: Kurum çalışanları yetişkin öğrenme prensipleri, kişisel gelişim ve dijital öğrenme platformları hakkında bilgilenir. Konuşmacı öğrenme alışkanlıkları, mikro öğrenme modül kullanımı ve sürekli gelişim motivasyonu paylaşır. Webinar 45-60 dakika online oturum + soru-cevap formatında yürütülür.

Dernek-oda eğitim paneli: Sektör temsilcileri ve dernek üyeleri eğitim trendleri, EdTech gelişmeleri ve öğrenme platformu seçim kriterleri hakkında bilgilenir. Konuşmacı yetişkin öğrenme prensipleri, dijital öğrenme platformları ve sektör öğrenme örnekleri sunar. Panel 1-1,5 saat moderatörlü oturum formatında gerçekleşir.

Aile şirketi yöneticileri brifingi: Aile şirketi ikinci kuşak, yönetim kurulu üyeleri ve aile şirketi yatırım komitesi mentorluk, kuşak geçişi ve liderlik geliştirme konusunda bilgilenir. Konuşmacı aile şirketi dinamiği, kuşak farklılıkları ve organizasyonel öğrenme deneyimi paylaşır. Brifing 1,5-2 saat kapalı oturum formatında yürütülür.

Kurumsal iç eğitim workshop programı: Kurum içi ekipler mentorluk, koçluk ve liderlik geliştirme programları hakkında eğitim alır. Konuşmacı yetişkin öğrenme prensipleri, mentorluk metodolojisi ve iç eğitim modül tasarımı paylaşır. Workshop 2-3 saat interaktif oturum formatında gerçekleşir.

Sektör buluşması: Sektör yöneticileri ve kurum temsilcileri EdTech trendleri, dijital öğrenme platformları ve öğrenme stratejisi örnekleri hakkında bilgilenir. Konuşmacı sektör-agnostik öğrenme stratejisi ve kurumsal akademi kuruluş metodolojisi sunar. Buluşma 1-1,5 saat keynote + networking formatında yürütülür.

Doğru eğitim konuşmacısını nasıl seçersiniz?

Doğru eğitim konuşmacısı seçimi katılımcı profili, etkinlik çıktısı ve öğrenme strateji hedefi üçgeninde gerçekleşir. CHRO genel motivasyon anlatısı yerine kurumsal öğrenme stratejisi tasarlamış pratisyen talep eder. L&D direktörü dijital platform entegrasyonu, mikro öğrenme modül tasarımı ve liderlik geliştirme programı deneyimi arar. Kurumsal akademi lideri kurumsal akademi kuruluşu ve yönetişim yapısı portföyü sorgular. Speaker Agency etkinlik brifinizi (katılımcı sayısı, sektör, öğrenme çıktısı, oturum formatı) alarak pratisyen eğitim konuşmacısını önerir.

Konuşmacı portföyü üç kriter taşır: kurumda öğrenme stratejisi tasarım deneyimi, dijital öğrenme platformları entegrasyonu ve yetişkin öğrenme prensipleri uygulama örnekleri. Teorik eğitim teorisyeni genel öğrenme modelleri aktarır; pratisyen konuşmacı kurumsal akademi kuruluşu, mentorluk programı yönetişimi ve ölçüm metrikleri paylaşır. WEF Future of Jobs Report 2026 dijital öğrenme altyapısı kuran şirketlerin beceri geliştirme hızında yüzde 38 artış sağladığını belirtir. Speaker Agency öneri aşamasında konuşmacının geçmiş sahne performansını, katılımcı geri bildirimini ve öğrenme strateji tasarım portföyünü paylaşır.

Katılımcı-konuşmacı eşleştirme

Katılımcı-konuşmacı eşleştirme etkinlik brifinizin öğrenme çıktısına göre yapılır. CHRO sürekli öğrenme kültürü tasarımı ve yetenek geliştirme planı bekler; konuşmacı kurumsal akademi kuruluşu ve liderlik geliştirme programı deneyimi taşır. L&D direktörü dijital platform seçim kriterleri ve mikro öğrenme modül tasarım metodolojisi arar; konuşmacı EdTech entegrasyonu ve yetişkin öğrenme prensipleri uygulama örnekleri sunar. Kurumsal akademi lideri yönetişim yapısı ve mentorluk programı yönetimi portföyü sorgular; konuşmacı kurumsal akademi tasarım deneyimi ve ölçüm metrikleri paylaşır.

Speaker Agency etkinlik brifinize göre konuşmacı-katılımcı eşleştirme raporu hazırlar. Rapor konuşmacının kurumsal öğrenme stratejisi tasarım örnekleri, dijital platform entegrasyonu deneyimi ve sahne performans metriklerini içerir. PwC Turkey araştırması 2026 öğrenme stratejisi tasarlayan şirketlerin çalışan bağlılık skorunda yüzde 42 artış kaydettiğini belirtir. Eşleştirme süreci konuşmacının etkinlik brifinize göre içerik özelleştirmesini ve katılımcı beklentisini karşılayacak çerçeve sunmasını sağlar.

Sahne hazırlığı ve operasyonel çerçeve

Sahne hazırlığı eğitim konuşmacısının etkinlik brifinize göre içerik kalibre etmesini ve katılımcı beklentisini karşılayacak aksiyon planı sunmasını içerir. Speaker Agency etkinlik öncesi konuşmacı-organizatör briefing oturumu düzenler. Brifing katılımcı profili (CHRO, L&D direktörleri, kurumsal akademi liderleri), öğrenme çıktısı (kurumsal akademi tasarımı, dijital platform seçimi, liderlik geliştirme programı) ve oturum formatını (keynote, atölye, webinar) netleştirir. Konuşmacı kurumsal öğrenme stratejisi örnekleri, dijital öğrenme platformları entegrasyonu ve yetişkin öğrenme prensipleri uygulamasını katılımcı brifinize göre kalibre eder.

Operasyonel çerçeve sözleşme, seyahat, lojistik ve sahne teknik gerekliliklerini kapsar. Speaker Agency konuşmacının etkinlik gününe kadar tüm operasyonel detayları yönetir. Sahne teknik gereklilikleri (mikrofon, sunum ekranı, interaktif oturum araçları) etkinlik formatına göre belirlenir. Etkinlik sonrası katılımcı geri bildirimi ve konuşmacı performans raporu paylaşılır. Türkiye etkinlik bütçe rehberi operasyonel süreç ve lojistik bileşen planlaması için pratik çerçeve sunar.

Speaker Agency size nasıl yardımcı olur?

Speaker Agency 1.190+ portföyüyle pratisyen eğitim konuşmacısını CHRO, L&D direktörleri ve kurumsal akademi liderlerinin önüne taşır. Kurumda öğrenme stratejisi tasarlamış, dijital platform entegrasyonu yönetmiş ve liderlik geliştirme programı yürütmüş uygulayıcılar portföyde yer alır. Evrim Kuran, Doç. Dr. Özgür Bolat, Şermin Yaşar, Polat Doğru ve Dr. Ziya Selçuk gibi pratisyen eğitim konuşmacıları yıllık L&D zirvesi, kurumsal akademi tasarım atölyesi ve üst yönetim öğrenme strateji oturumu formatlarında sahne alır. Global portföyde Linda Liukas ve Thomas Frey bulunur.

Speaker Agency Wisdom Catalyst pozisyonuyla eğitim konuşmacısını etkinlik brifinize göre önerir. Katılımcı profili (CHRO, L&D direktörleri, kurumsal akademi liderleri), öğrenme çıktısı (kurumsal akademi tasarımı, dijital platform seçimi, liderlik geliştirme programı) ve oturum formatı (keynote, atölye, webinar) alınarak konuşmacı eşleştirmesi yapılır. Öneri aşamasında konuşmacının geçmiş sahne performansı, katılımcı geri bildirimi ve öğrenme strateji tasarım portföyü paylaşılır. Operasyonel süreç (sözleşme, seyahat, lojistik, sahne teknik gereklilikleri) etkinlik gününe kadar yönetilir.

Speaker Agency portföyü yetişkin öğrenme prensipleri, dijital öğrenme platformları, mikro öğrenme, liderlik geliştirme programları, EdTech, sürekli öğrenme kültürü ve mentorluk-koçluk alt alanlarında pratisyen konuşmacı taşır. WEF Future of Jobs Report 2026 dijital öğrenme altyapısı kuran şirketlerin beceri geliştirme hızında yüzde 38 artış sağladığını belirtir. Speaker Agency bu veriyi etkinlik brifinize çevirir; pratisyen eğitim konuşmacısı kurumsal öğrenme stratejisi, dijital platform entegrasyonu ve yetenek geliştirme planı çıkarır. Türkiye etkinlik bütçe rehberi etkinlik planlama süreci için pratik çerçeve sunar.

İlgili Rehberler ve Analizler

Eğitim konuşmacıları sürecini derinleştirecek seçili Speaker Agency yayınları:

Eğitim Konuşmacıları Hakkında
Sıkça Sorulan Sorular

Spesifik rakam etkinlik formatına (yıllık L&D zirvesi, kurumsal akademi tasarım atölyesi, tüm çalışan eğitim webinar), oturum süresine, konuşmacının pazardaki konumuna ve seyahat-lojistik bileşenine göre değişir. Pratisyen eğitim konuşmacısı deneyim düzeyine, kurumsal öğrenme stratejisi tasarım portföyüne ve sahne performansına bağlı farklı fiyat aralığı taşır. Speaker Agency'nin iki blog yazısı pratik çerçeve sunar: Türkiye etkinlik bütçe planlama rehberi ve USD bazlı uluslararası keynote ücret aralığı için UK rehberi. Konkre teklif için Speaker Agency ekibi etkinlik brifinginize göre özelleştirilmiş öneri hazırlar.

Yıllık L&D zirvesi veya kurumsal akademi kuruluş atölyesi 4-6 ay önceden planlanır. Tüm çalışan eğitim webinar 6-8 hafta önceden organize edilebilir. Üst yönetim öğrenme strateji oturumu müsaitlik durumuna göre 8-12 hafta önceden kilitlenir. Dernek-oda eğitim paneli 3-4 ay önceden rezerve edilir. Erken rezervasyon konuşmacının etkinlik brifinize göre içerik özelleştirme süresini artırır.

Yüzeysel eğitim konuşmacısı genel öğrenme teorisi ve motivasyon anlatısı aktarır. Pratisyen konuşmacı kurumda öğrenme stratejisi tasarlamış, dijital platform entegrasyonu yönetmiş, mikro öğrenme modülleri kurmuş ve liderlik geliştirme programı yürütmüş uygulayıcıdır. Katılımcıya teorik çerçeve yerine aksiyon planı, ölçüm metrikleri ve kurumsal akademi tasarım metodolojisi sunar. Speaker Agency pratisyen eğitim konuşmacısını CHRO, L&D direktörleri ve kurumsal akademi liderlerinin önüne taşır.

Speaker Agency portföyünde Evrim Kuran, Doç. Dr. Özgür Bolat, Şermin Yaşar, Polat Doğru ve Dr. Ziya Selçuk gibi pratisyen eğitim konuşmacıları yer alır. Global portföyde Linda Liukas ve Thomas Frey bulunur. Her konuşmacı farklı eğitim alt alanında (yetişkin öğrenme, dijital platform, çocuk gelişimi, liderlik, teknoloji entegrasyonu) uzmanlaşmıştır. Etkinlik brifinize göre konuşmacı eşleştirmesi yapılır.

Aile şirketi yöneticileri brifingi mentorluk, kuşak farklılıkları ve liderlik geçişi eğitim bileşeni taşır. Speaker Agency katılımcı profilini (ikinci kuşak, yönetim kurulu üyeleri, aile şirketi yatırım komitesi) ve eğitim çıktısını (mentorluk programı tasarım, yetenek yönetimi çerçevesi) alarak konuşmacı önerir. Pratisyen eğitim konuşmacısı aile şirketi dinamiği ve organizasyonel öğrenme deneyimiyle brifingi karar düzeyinde içgörüye taşır.

Speaker Agency konuşmacı portföyü güncel araştırma kaynaklarını (WEF Future of Jobs Report 2026, PwC Turkey araştırması 2026, Edelman Trust Barometer 2026) ve sektör derneği raporlarını sürekli takip eder. Pratisyen eğitim konuşmacısı dijital öğrenme platformları, mikro öğrenme trendleri, EdTech entegrasyonu ve yetişkin öğrenme prensipleri gibi alanlarda güncel veri taşır. Etkinlik öncesi briefing oturumunda konuşmacı katılımcı beklentisine göre içeriği kalibre eder.

Speaker Agency etkinlik brifinizi (katılımcı profili, eğitim çıktısı, oturum formatı, organizasyonel öğrenme hedefi) alarak Wisdom Catalyst metodolojisiyle konuşmacı önerir. Pratisyen eğitim konuşmacısı kurumsal akademi tasarımı, dijital platform entegrasyonu veya liderlik geliştirme programı deneyimiyle brifinize eşleşir. Speaker Agency öneri aşamasında konuşmacının geç

Filtrele

Konular