HAKKIMIZDA INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Yeni Nesil Eğitim ve Öğretme Yöntemleri

Yeni nesil eğitim ve öğretme yöntemleri temel olarak analitik düşünme, pekiştirme, iletişim becerilerini geliştirme, merak uyandırma, zenginleştirme, rehberlik etme, birlikte çalışabilme, yaratıcılık ve bireysel öğrenmeyi amaçlar.

Kuşaklar
  • Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2022
  • Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024
  • Yazan: Speaker Agency
392929169 690X460

Teknoloji ve dijitalleşme çağında yetişen yeni nesil için uygulanması gereken eğitim ve öğretme yöntemleri şunlardır:

Araştırma Yapmaya Yönlendirmek

Yeni nesil eğitim trendlerinin en başında araştırma yapmaya yönlendirmek gelir. Teknolojiyle iç içe olan kişiler, araştırma yaparken dijital cihazları kullanarak hızlıca bilgiye ulaşabilir. Burada önemli olan internet ortamında hazır sunulan bilgilerin toplanması değil de elde edilen bilgilerin öğrenci tarafından yorumlanması, analiz edilmesi ve değerlendirilmesidir. Araştırma görevi yalnızca okuyarak değil aynı zamanda görerek, dinleyerek ya da gezerek yapılabilir. Konu başlığına göre araştırmanın hangi şekilde yapılacağına karar verebilir ve öğrenciye merak uyandıracak şekilde görev tanımlaması yapabilirsiniz.

Mentorluk Yapmak

Genel olarak mentorluk kavramı, deneyimli birinin daha az deneyimli birine bilgi, birikim ve tecrübelerini aktararak ona rehberlik etmesi olarak tanımlanabilir. Bunun yanı sıra yeni nesil eğitim ve öğrenme trendlerine uygun olarak hareket eden bir mentor; öğrencinin motivasyonunu sağlar, desteğe olduğu anlarda müdahale eder ve öğrenciye farklı bakış açıları katarak ufkunu genişletir. İyi bir gözlemci olması gereken mentor öğretmen, öğrencinin mevcut durumunu takip ederek ihtiyaçlarını analiz eder ve gerekli desteği sağlar. Öğrenme sürecinde rehberlik eden mentorler pozitif psikoloji prensipleri doğrultusunda öğrencilerin özgüvenini yükselterek kriz anlarında olumlu etkiler bırakır.

Ekip Çalışmalarına Katılmak

Ekipteki her birey; farklı insanlar ile bir araya gelerek ortak bir amaç için planlı, sistematik ve organize bir şekilde ürün ortaya koyar. Ekip çalışmasına katılarak öğrenmek şirket eğitimi ya da okul eğitiminde kişilerin hem teknik hem de sosyal becerilerini geliştirir. Şirketlerde ve eğitim kurumlarında çeşitlilik, dahiliyet ve kapsayıcılık hem kişiler hem de kurum kimliği açısından önemlidir. Bu sayede firmalar ya da eğitim kurumları ekip çalışmaları ile kişilerin güçlü yönlerini birleştirebilir, farklı bakış açılarıyla ürünlerini geliştirebilir ve takımdaki kişilerin birbirlerine bilgi aktarımı yapmasına imkan sunabilir. Bu birliği oluşturabilmek ve yönetebilmek yeni nesil öğrenme sürecinde gücü, yaratıcılığı ve iletişim becerilerini ortaya çıkarır.

Öğrenmeyi Öğretmek

Yeni nesil eğitim sürecinde öğrencilerin öz yeterlilik becerisine sahip olmaları ve devamlı olarak artan veri hacminde doğru bilgilere doğru kaynaklardan olabilmelerini sağlamak için onlara öğrenmeyi öğretmeniz gerekir. Öğrenmeyi öğrenen kişiler; farklı kaynaklardan taramalar yapar, neden ve nasıl sorularını sorar, ihtiyaçlarını analiz eder ve planlı bir ürün yönetimi gerçekleştirir. Eğitimin ve öğretimin sürdürülebilir ve kalıcı olması açısından kişiler araştırmaya ve sorgulamaya yönlendirilebilir.

Hatalardan Ders Çıkarmak

Öğrenme sürecinde hata yapmanın oldukça doğal bir şey olduğunu ve bu hatalardan ders alınması gerektiğini öğrencilere aktarmak önemlidir. Bu bilince sahip olan öğrenciler daha özgüvenli ve yanlışlarının farkında olarak çalışmalarına devam edebilir. Hata yapmak, anlık olarak eksi bir durum gibi gözükse de uzun vadede olumlu etkiler bırakır. Hataların kaynağını analiz ederek sorunları çözmeye çalışan kişiler bu süreçte bilgi, birikim ve deneyimlerini artırma şansı bulur.

Teknolojiyi Etkili Bir Şekilde Kullanmak

Yapay zeka, nesnelerin interneti ve artırılmış sanal gerçeklik gibi pek çok teknoloji trendinin hakim olduğu yeni nesil eğitim sürecinde öğrenciler teknolojiyle yakından ilgilidir. Dolayısıyla eğitim araç ve gereçleri olarak dijital cihazları tercih etmek ve kodlama gibi analitik zekayı geliştiren metotları uygulamak daha donanımlı bireyler yetiştirmeye yardımcı olur.

Siz de yeni nesil eğitim, öğrenim ve gelişim süreçleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak için Eğitim Konuşmacıları sayfamızı inceleyebilir ve Dr. Özgür Bolat, Dr. Kerem Dündar, Polat Doğru, Dilek Livaneli, Prof. Dr Erhan Erkut ve Alp Köksal gibi alanında uzman isimlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabilirsiniz.

Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.